NRK bekrefter visningstidspunkt for Steve McQueens bejublede femfilms-antologi Small Axe

I midten av januar rapporterte vi eksklusivt om at NRK var i forhandlinger med BBC om å sikre seg norske visningsrettigheter til 12 Years a Slave-regissør Steve McQueens kritikerroste antologi Small Axe. I dag bekrefter statskanalen at kontrakten er signert, og at visningsdato for Small Axe blir heller før enn senere.

Etter verdenspremieren på New York Film Festival høsten 2020, ble det raskt klart at de fem filmene i McQueens Small Axe – «Mangrove», «Lovers Rock», «Red, White and Blue», «Alex Wheatle» og «Education» – utgjør et virkelig storverk, som med politisk brodd forteller et knippe historier fra det vest-indiske miljøet i London i perioden fra 1960- og ut på 1980-tallet.

I Danmark hadde Small Axe premiere på DR TV i slutten av januar, mens på SVT blir filmene kjørt ut 1. mars. Og NRK bekrefter til Montages at de nå trolig vil vise antologien i starten av mars, altså like etter premieren i Sverige. Dette betyr at vi bare er noen uker unna å få sett Steve McQueens hjertebarn, som etter USA-premieren på Amazon Prime før jul virket å seile opp som en mulig Oscar-kandidat, før det ble fastslått at filmene kategoriseres som TV, og dermed sikter mot Emmy isteden.

Vi ser frem mot å sette fokus på innholdet i Small Axe her på Montages i forbindelse med NRK-premieren i mars.