David Fincher, Ben Affleck og Gillian Flynn gjenforenes med nyinnspilling av Hitchcocks Strangers on a Train

Deadline melder at David Fincher viderefører Gone Girl-samarbeidet med Ben Affleck og manusforfatter Gillian Flynn, og går i gang med sin etterlengtede drøm om å regissere en nyinnspilling av Alfred Hitchcocks Strangers on a Train.

Originalens fortelling tar utgangspunkt i at to fremmede møtes under en togtur, men hos Fincher vil denne settingen i stedet være et fly. Filmen skal hete Strangers. Ifølge The Playlist skal Affleck spille «(…) an actor in the midst of an Oscar campaign who crosses paths with a wealthy stranger when his private plane breaks down.» Altså ser det ut til at Fincher tar et stødig steg vekk fra originalen.

Planen er at Strangers skal filmes i perioden mellom Afflecks fjerde spillefilm som regissør, Live by Night, og Batman-rollen hans i Zack Snyders The Justice League.

Først ut for Fincher er HBO-serien Utopia, der han vil regissere samtlige av episodene – som for øvrig også er skrevet av Flynn.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 9 kommentarer

 1. Dag Sødtholt sier:

  Lukket rom? Det var da kun en mindre del av handlingen i originalen som utspilte seg på toget.

  • Truls Foss sier:

   Sant nok Dag, men hvem vet, kanskje Fincher velger å holde litt lenger på det ”lukkede rommet”. Uansett, tanken på en Strangers on a Train anno 2016, sannsynligvis i en Gone Girl-aktig drakt, er mildt sagt pirrende.

  • Vi har nå fjernet denne betraktningen. Misforståelsen baserer seg på at man kunne få inntrykk av at Fincher ville gjøre mer ut av selve flysettingen, men etter å ha lest flere «versjoner» av nyheten, fremkommer det at dette var en overtolkning fra vår side. En gnist som ble til en steppebrann!

 2. Geir J. Olsen sier:

  Reagerer på det samme som Dag, har Montages egentlig sett «Strangers on a Train»? =)

  Aner ikke om Fincher har tenkt til å legge vekt på Hitchcocks filmatisering eller om han konsentrerer seg om Patricia Highsmiths roman. Uansett, om noen først skal gjøre en Hitchcock-nytolkning i vår tid kan jeg knapt tenke meg en bedre kandidat enn nettopp Fincher. Affleck virker dugandes som en moderne Farley Granger, men jeg er virkelig spent på hvem i alle dager de skal finne som kan gi rollen som Bruno Anthony (eller Charles Anthony Bruno i boken) den samme tyngden Robert Walker gjorde i 1950. Sistnevnte var legendarisk. Jeg mener han leverte den overlegent beste skurketolkningen i hele Hitchcocks filmografi (og nei da har jeg ikke glemt Perkins’ Norman Bates)! Et enormt tap for filmbransjen da Walker døde bare et år senere.

 3. Jeg har alltid hatt en svakhet for thrillere som foregår ombord på fly (fjorårets Non-Stop var f.eks. glimrende inntil den siste halvtimen). Så når nåtidens store thrillermester, David Fincher, bearbeider en av de aller beste filmene fra filmhistoriens store thrillermester og gjør det til et potensielt fly-konsept, merker jeg at det kan bli VELDIG spennende.

 4. Anne sier:

  Jeg ELSKER David Fincher.

 5. Geir J. Olsen sier:

  Elsker «lukkede rom»-filmer, men hvordan man skal forvandle Strangers on a Train til et eneste langt lukket rom-mysterium er for meg … et mysterium.

 6. erlend sier:

  Hvoooorfor? Filmen er laget allerede. Er det noe behov for en ny versjon? Fincher og hollywood er tomme for ideer.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>