David Mamet filmatiserer Anne Franks dagbok

En filmatisering av Anne Franks dagbok ville normalt ikke interessert meg i veldig stor grad. Men når jeg leser i Variety at det er David Mamet som skal skrive og regissere adaptasjonen, blir jeg straks mer nysgjerrig. Som filmforfatter, teaterforfatter, skribent og tidvis filmregissør er Mamet i besittelse av en kunstnerisk særegenhet som alltid er interessant, ikke minst i dialogen. Hvordan dette vil gi seg utslag i holocaust-historien om Anne Frank, blir mildt sagt en spennende oppdagelse når den tid kommer. Filmen vil for øvrig dels bygge videre teaterstykket av Albert Hackett og Frances Goodrich, som også var utgangspunkt for 1959-filmatiseringen med den oscarvinnende Shelley Winters, med en ny touch av David Mamet og i produksjon av Andrew Braunsberg (Being There). Hva tenker du? Trenger vi en ny filmversjon av denne historien?

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 3 kommentarer

  1. Innrømmelsesøyeblikket: Jeg føler meg som den eneste personen i verden som ikke har lest Anne Franks dagbok. Det må ha vært et år med dårlig konsentrasjon på ungdomsskolen. Er jeg alene?

    Heldigvis har jeg sett mange David Mamet-filmer, særlig blant de han har skrevet manus til, og siden de har gjort inntrykk føler jeg meg kvalifisert til å kommentere. Mamet henter ofte ut gnistrende mannlige filmfigurer, men kan noen nevne en sterk kvinnelig hovedkarakter fra hans filmer?

  2. Lindsay Crouse (på det tidspunkt kona hans) i eminente House of Games vil jeg påstå er en sterk kvinnelig hovedkarakter, til slutt. Selv om hun ikke er noen knakende god eller interessant skuespiller.

  3. Kult, den har jeg ikke sett. (Noterer den på lista.) Men morsomt sammentreff: Den kvinnelige karakteren jeg faktisk tenkte på da jeg skrev spørsmålet over er Rebecca Pidgeons rolle som Ann i State and Main – beste figuren i den filmen. Og skuespilleren er kona til Mamet nå. Tilfeldig? Neppe.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>