Vanja Ødegård blir ny festivalsjef for Oslo/Fusion internasjonale filmfestival

I en pressemelding opplyser Oslo/Fusion internasjonale filmfestival – tidligere Oslo Skeive Filmer Film Festival – at Vanja Ødegård vil ta over som festivalsjef for Bård Ydén.

Oslo/Fusion har som formål å løfte frem mangfoldet blant filmskapere som lager såkalt skeiv film, og endre oppfatninger hos både publikum, filmkritikere og kinodistributører ved å tilby «filmer utenfor det heteronormative, filmer som representerer spekteret av våre liv». Med i overkant av et kvart århundre på samvittigheten er Oslo/Fusion blant verdens eldste i sitt slag.

I pressemeldingen sendt ut i dag fremkommer det at Ødegård har vært tilknyttet festivalen siden 2013. Den påtroppende festivalsjefen er for tiden masterstudent i filmvitenskap ved NTNU i Trondheim, og skriver masteroppgave om inntoget av Drag Queens i mainstream media. Hun uttaler følgende om sine mål for festivalen:

Mitt mål er å ha en balansert representasjon av forskjellige legninger, kjønnsidentiteter, og andre reflektert i vårt program, med rom for andre temaer som feminisme, rasisme, menneskerettigheter og øvrig annerledeshet.

Vi gratulerer Oslo/Fusion med ny festivalsjef.

13225123_10153998425780310_800185720_o
Vanja Ødegård Oslo/Fusion Internasjonale Filmfestivals nye festivalsjef