- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Vanja Ødegård blir ny festivalsjef for Oslo/Fusion internasjonale filmfestival

Av , 13. mai 2016 i Ukategorisert

I en pressemelding [1] opplyser Oslo/Fusion internasjonale filmfestival [2] – tidligere Oslo Skeive Filmer Film Festival – at Vanja Ødegård [1] vil ta over som festivalsjef for Bård Ydén [3].

Oslo/Fusion har som formål å løfte frem mangfoldet blant filmskapere som lager såkalt skeiv film, og endre oppfatninger hos både publikum, filmkritikere og kinodistributører ved å tilby «filmer utenfor det heteronormative, filmer som representerer spekteret av våre liv». Med i overkant av et kvart århundre på samvittigheten er Oslo/Fusion blant verdens eldste i sitt slag.

I pressemeldingen sendt ut i dag fremkommer det at Ødegård har vært tilknyttet festivalen siden 2013. Den påtroppende festivalsjefen er for tiden masterstudent i filmvitenskap ved NTNU i Trondheim, og skriver masteroppgave om inntoget av Drag Queens i mainstream media. Hun uttaler følgende om sine mål for festivalen:

Mitt mål er å ha en balansert representasjon av forskjellige legninger, kjønnsidentiteter, og andre reflektert i vårt program, med rom for andre temaer som feminisme, rasisme, menneskerettigheter og øvrig annerledeshet.

Vi gratulerer Oslo/Fusion med ny festivalsjef.

13225123_10153998425780310_800185720_o

Vanja Ødegård Oslo/Fusion Internasjonale Filmfestivals nye festivalsjef


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/vanja-odegard-blir-ny-festivalsjef-for-oslofusion-internasjonale-filmfestival/

Lenker i denne artikkelen:

[1] pressemelding: http://us11.campaign-archive1.com/?u=e0b4321dfee5b624bacf79f32&id=87e374ddd4

[2] Oslo/Fusion internasjonale filmfestival: http://www.oslofusion.no

[3] Bård Ydén: http://www.oslofusion.no/festivalnytt/artikkel/bard-yden-gir-seg-som-festivalleder

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.