Oslo/Fusion lanserer digital utgave av festivalen

Etter en vellykket festival på Cinemateket i Oslo, lanserer 30-årsjubilanten Oslo/Fusion en digital utgave for å hjelpe filmskapere som sliter under koronakrisen.

I tillegg gir satsingen et tilbud til de mange som av ulike årsaker ikke hadde anledning til å oppleve årets festival. Montages har snakket med Bård Ydén, som er Oslo/Fusion sin kunstneriske leder. Han er opptatt av at filmskapere over hele verden har behov for bistand i en tid med få utstillingsvinduer for nye produksjoner: «Ideen bak den digitale utgaven er å gi tilbake til filmskaperne. Det er mange som sliter økonomisk i denne situasjonen, så 100% av inntektene går til filmskaperne med en film i programmet. Vi bruker samme plattform som Kortfilmfestivalen, fordi den er oversiktlig, trygg og enkel å bruke. Det er den samme plattformen som blir brukt av The Criterion Channel

Med en digital versjon vil festivalen også nå ut til interesserte utenfor hovedstaden, i perioden 21.-30. oktober: «Majoriteten av filmene er kun tilgjengelige i Norge, og som landets eneste skeive filmfestival er det hyggelig å kunne nå ut til publikum over hele landet med filmer som ikke er så lett tilgjengelige ellers. Vi har rundt 100 filmer på programmet. Spillefilmer, dokumentarer og kortfilmer i alle sjangere. Plattformen vil oppdateres med nye titler i løpet av festivalperioden.»

Prislappen for hele herligheten er kun 200 kroner. Selve strømmeplattformen finner du her.