To trailere og postere til Harmony Korines Spring Breakers

Dette er litt gammelt nytt, men ikke desto mindre er vi nødt til å videreformidle at det endelig foreligger trailere og et par stilige postere til indie-auteur Harmony Korines Spring Breakers.

Filmen var en av de aller beste Montages-redaksjonen så i fjor (les vår omtale av filmen), og snart blir den vist på Göteborg internasjonale filmfestival. De to trailerne, som henholdsvis er tiltenkt et amerikansk og et internasjonalt publikum, fanger utmerket stemningen i Korines film. På overflaten er dette et utilslørt hedonistisk prosjekt, som forsøker å forene det aller mest tilsmussede av amerikansk kultur med det dydige imaget man gjerne assosierer Disney-ikonene som befolker de neonbelyste bildene med. Men i Spring Breakers‘ kjerne fant vi en filmkunstner som forsøker å smelte sammen motiver fra ulike hjørner av populærkulturen til å bli en poetisk, nesten rørende utsigelse. Dette slekter like mye på Terrence Malick som Larry Clark og diverse MTV-videoer.

Harmony Korines filmatiske trash-dikt oppsummeres aller best med en fransk tunge: Un film de Harmony Korine. Nå må vi krysse fingre og tær for at dette utsøkte verket får norsk kinopremiere i løpet av våren, for Spring Breakers fortjener virkelig et stort lerret!

Spring Breakers

Spring Breakers