Nye TV-spots fra Hobbiten: Smaugs ødemark

Det er ikke så altfor lenge til desember, og man merker at Peter Jackson og gjengen hans for alvor har fyret opp promokampanjen for den andre delen i Hobbiten-trilogien, Hobbiten: Smaugs ødemark.

Forrige uke ble den andre traileren til filmen sluppet, og nå har det kommet to TV-spots på omlag ett minutt hver, med enkelte nye bilder fra filmen. Ikke så fryktelig spennnende med andre ord, siden man fortsatt får følelsen av at det enestående universet fra Ringenes Herre-trilogien har gjennomgått så mange utsettelser, budsjettoverskridelser, digitale filtre og 3D-effekter at den «håndlagede» følelsen er helt borte. Flere av de storslagne naturscenene er ikke lenger spilt inn i friluft, men foran green screen i studio, og det synes; det ligger en slags soft, digital hinne over bildet som er forstyrrende for alle oss som nettopp syntes at Jackson klarte å heve sine tidligere Tolkien-adaptasjoner over tacky fantasy-estetikk.

Det mest forlokkende er stadig dragen Smaugs ankomst. Det lille glimtet av skikkelsen fra Hobbiten: En uventet reise var svært lovende, og lyden av Benedict Cumberbatchs – riktignok kraftig bearbeidede – stemme bidrar med det lille pustet av magi vi etterlyser forøvrig.

Hobbiten: Smaugs ødemark har kinopremiere 11. desember. Se de to TV-spottene under frysbildene.

*

*