Bilbo nærmer seg dragen i første plakat til Hobbiten: Smaugs ødemark

Markedsføringen av Hobbiten: Smaugs ødemark gires opp et hakk denne uken. Nå er første plakat for filmen offentliggjort, og førstkommende tirsdag slippes teaser-traileren.

Som vi skrev forrige uke, i nyhetssaken om bildet av alven Tauriel, har første film i trilogien sunket inn som en skuffelse for mange av oss i Montages-redaksjonen, og ettersom vi holder Peter Jacksons filmatisering av Ringenes herre meget høyt, føles det naturlig å uttrykke vår nåværende skepsis til hvordan Jackson adapterer Hobbiten.

Likevel betyr ikke dette at vi nødvendigvis har mistet interessen av den grunn, men det tilfører en litt større avstand til hvordan vi forholder oss til neste film i trilogien – og mange vil sikkert si at det er sunt. Uansett er det nå nesten mer sannsynlig at Smaugs ødemark blir en opptur for oss etter nedturen med En uventet reise, og denne første plakaten for film nr. 2 er mer i tråd med den elegante visuelle mytologiseringen vi husker fra Ringenes herre enn hva som ble tegnet opp i markedsføringsmateriellet for første Hobbiten-film i fjor.

I forbindelse med offentliggjøringen av plakaten i kveld fremgikk det også at teaser-traileren skal publiseres tirsdag 11. juni. Klikk på plakaten for  å se den i full størrelse:

Hobbiten: Smaugs ødemark