Se den første plakaten til Christopher Nolans krigsdrama Dunkirk

Den første filmplakaten til Christopher Nolans krigsdrama Dunkirk har ankommet nettet.

Etter sigende er også en lengre trailer like rundt hjørnet, så dagens plakat blir bare å regne som oppvarming. I august fikk vi servert en utsøkt teaser, som ifølge oss fortalte «mye om filmens toneart – den tikkende “dødsklokken” på lydsporet, de utvaskede bildene – uten å presentere rollefigurene eller avsløre noe om selve handlingen.»

Dunkirk ble annonsert allerede i fjor høst, men ingen av de involverte avslørte noe om verken historien eller settingen før nærmere jul. Da fremkom det at filmen utspiller seg under Andre verdenskrig, og er basert på operasjon Dynamo, en sann historie om evakueringen av British Expeditionary Force og andre allierte fra Dunkerque, en havneby nord i Frankrike.

På rollelisten finner vi en blanding av profilerte skuespillere, som Tom Hardy, Mark Rylance, Kenneth Branagh og Cillian Murphy, og mer eller mindre ukjente ansikter – blant andre Fionn Whitehead, Aneurin Barnard, Harry Styles, James D’Arcy, Jack Lowden og Barry Keoghan.

Motivet til den nyankomne plakaten har mye til felles med annet markedsføringsmateriell av Nolans filmer (The Dark Knight, The Dark Knight Rises og Interstellar): En ensom mann stående overfor noe overveldende, ukjent og farlig. I dette tilfellet ser vi ryggen til en soldat som speider utover et hav dekket av flammer og røyk.

Med Nolan bak regispakene, Hoyte Van Hoytema bak kameralinsen og Hans Zimmer parat ved tangentene, er forventningene naturligvis skyhøye til Dunkirk. Filmen får kinopremiere 19. juli neste år.

dunkirk_xlg