Christopher Nolan presenterer den første smakebiten fra krigsdramaet Dunkirk

I natt fikk vi endelig et glimt av Christopher Nolans neste film, det storslåtte krigsdramaet Dunkirk, som får kinopremiere neste sommer.

Filmen ble annonsert allerede i fjor høst, men ingen avslørte noe om historien og settingen før nærmere jul. Da fremkom det at Dunkirk utspiller seg under Andre verdenskrig, og er basert på operasjon Dynamo, en sann historie om evakueringen av British Expeditionary Force og andre allierte fra Dunkerque, en havneby nord i Frankrike.

Nolan og hans medsammensvorne har nærmest gjort det til sitt varemerke å servere elegante og fengende smakebiter i forkant av filmenes premiere; vi minnes stadig brahhhm-ene fra den nå klassiske Inception-snutten og euforien fra den siste Interstellar-traileren (der musikken var signert norske Thomas Bergersen).

Den første teaseren til Dunkirk er ikke noe unntak, og forteller mye om filmens toneart – den tikkende «dødsklokken» på lydsporet, de utvaskede bildene – uten å presentere rollefigurene eller avsløre noe om selve handlingen (en mer tradisjonell trailer vil trolig dukke opp om noen måneders tid). Tikkingen skaper for øvrig assosiasjoner til Hans Zimmers tidligere musikk for Nolans filmer (The Dark Knight, Inception, Interstellar), og den tyske komponisten står også klar med dirigentstokken denne gangen. Den svensk-nederlandske fotografen Hoyte van Hoytema har igjen svingt sin virtuelle malekost, og i likhet med Interstellar er Dunkirk skutt på analog 65mm og IMAX.

Dunkirk får premiere 19. juli neste år. Under kan du se traileren, samt noen utvalgte frysbilder fra filmen.

*

*