Se den første plakaten til Jurassic World

Den fjerde filmen i Jurassic Park-franchisen, Jurassic World, får premiere 12. juni neste år, og med denne teaserplakaten igangsettes det som etter alle solemerker blir en omfattende markedsføringskampanje.

Om regissør Colin Trevorrow i det hele tatt vil være i nærheten av å tangere Steven Spielbergs briljanse i originalen vil vise seg. Men selv om filmen lykkes rent kunstnerisk, møter Universal Studios en utfordring i kampen om kinogjengerne.

Dinosaurer var på moten hos barn og ungdom med bøker og forstørrelsesglass på 90-tallet, men i dag kan konseptet fremstå utdatert hos målgruppen. Da må det være en målsetting å lokke nostalgikerne inn i salen – og dem er det mange av, for Jurassic Park står fjellstøtt som en av tidenes mest innbringende filmer. Det er imidlertid en gjengs oppfatning at de to oppfølgerne Jurassic Park: The Lost World og Jurassic Park III på ingen måte klarte å leve opp til den første filmen, og dermed er det en viss risiko for at gamle fans simpelthen vil avvise muligheten for en respektabel fjerde film. Det blir spennende å se hvordan det hele utarter seg – 3D-relanseringen av originalen i fjor ble en suksess, og vi i redaksjonen har tro på at Jurassic Park-konseptet har tålt tidens T-Rex-tann.

Universal har valgt å holde på logoen og looken fra promomaterialet til de tidligere filmene, og signaliserer i så måte at de ikke vil bevege seg langt vekk fra oppskriften. Taglinen lyder «The Park Is Open», og antyder at vi kommer til å returnere til Isla Nublar – øya vi ble kjent med i den første filmen.

Her kan du se den offisielle teaserplakaten, samt en håndtegnet variant, signert Mark Englert, som ble presentert under San Diego Comic Con for et par måneder siden.