Det mørkner i Midgard – ny trailer og plakat til Hobbiten: Smaugs ødemark

Vinteren er i anmarsj og verdenspremieren på Peter Jacksons Hobbiten: Smaugs ødemark er like rundt hjørnet. I natt ble filmens tredje, og sannsynligvis siste, trailer sluppet på nett. En episk smakebit, med en noe bitter ettersmak.   

Som de fleste av leserne våre har fått med seg, var Montages-redaksjonen noe splittet i møte med Hobbiten: En uventet reise. Flere av oss var oppriktig skuffet over Jacksons gjenoppbygging av Midgard, som ikke kunne måle seg med det rikt teksturerte universet han fremstilte i Ringenes herre-trilogien. Når det er sagt skal det sies at den nye traileren til Hobbiten: Smaugs ødemark bringer tilbake en følelse av episk historiefortelling, og da særlig det første minuttet (frem til Gandalf forkynner «Destroy the dragon, take back your homeland»).

Tonen har dessuten blitt noe mørkere enn i de tidligere trailerene. Sammen med Bards lyriske fortellerstemme, signaliserer bildene Thorins tilbakekomst til Ensomfjellet – og dét med en åpenlys skepsis.

And the bells shall ring in gladness
at the Mountain King’s Return
but all shall fail in sadness
and the Lake will shine and burn.

Akkompagnert med et sørgmodig strengespill av Howard Shore, gjenskapes noe av den mytiske og mer alvorlige stemningen som var å finne i Ringenes herre-trilogien. Det første minuttet signaliserer også at Hobbiten: Smaugs ødemark vil dreie seg om Bard (Luke Evans) og hans forhold til Thorin (Richard Armitage), som her har en mer ubarmhjertig fremtreden enn den vi husker fra Hobbiten: En uventet reise.

Dessverre klarer ikke traileren å holde på den pirrende stemningen lenge, og etter det første minuttet braker det løs med action i høyt tempo og frenetisk klipping. I alle tilfeller ser Hobbiten: Smaugs ødemark ut til å bli dystrere og mer alvorspreget enn Hobbiten: En uventet reise, og forhåpentligvis holder traileren hva den lover.

Neste kapittel i Jacksons adaptasjon av J.R.R Tolkiens høyt elskede fantasyroman får premiere på norske kinoer 10. desember. Hva er deres tanker etter å ha sett traileren? Se den ferske smakebiten og en ny plakat til filmen under frysbildene. 

*

HB1

HB2

HB3

HB4

HB5

HB6

HB7

HB8

HB9

HB10

*

hobbit-desolation-of-smaug-poster