Første bilde av alven Tauriel fra Hobbiten: Smaugs ødemark

Det har nå gått over et halvt år siden premieren på Hobbiten: En uventet reise, og her i redaksjonen har følelsen av skuffelse egentlig bare økt i tiden som har gått. Så nå som første bilde fra Hobbiten: Smaugs ødemark er her, møtes det med en ikke ubetydelig dose skepsis.

Som overskriften tilsier; dette ferske bildet gjengir alven Tauriel – en rollefigur originalskrevet til Hobbiten-filmene, uten å ha befunnet seg i Tolkiens opprinnelige roman. Skuespiller Evangeline Lilly (best kjent fra Lost) er i rollen som Tauriel en av de ytterst få kvinnelige figurer i Hobbiten-trilogien, og det forventes derfor at hennes nærvær i de to neste filmene vil være av et visst omfang.

Det er Entertainment Weekly som har publisert bildet, og i samme åndedrag fått noen sitater fra Lily om rollefiguren:

“Tauriel is the head of the Elven Guard,” Lilly explains. “She’s a Sylvan Elf, which means she’s of a much lower order than the elves we all became acquainted with in TheLord of the Rings. She doesn’t hold the same kind of status that Arwen or Galadriel or Elrond or Legolas do — she’s much more lowly. She sort of goes against the social order of the elves a little bit.”

Bildet av Tauriel gir etter vårt syn ikke noe ytterligere håp om at Hobbiten-trilogien nødvendigvis går i en spennende retning i neste film; her er både parykk og sminke (rød leppestift, anyone..?) påtagelig lite elegant utført, og skuffelsen over Peter Jacksons andre Tolkien-trilogi gir nok ikke slipp med det første.

Norsk kinopremiere på Hobbiten: Smaugs ødemark er 11. desember.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 9 kommentarer

 1. Oi! Det var da voldsomt så negative dere var da.. Første gang jeg hørte dere snakke om Hobbiten var dere ok fornøgde. Neste gang en stund etter på var dere lunkne. Men nå virker det som dere har bygget opp et hatforhold. Syrlige og sarkastiske til hele konseptet.

  Jeg var på langt nær ikke så begeistret for Hobbiten som for Ringenes Herre. Men det er jo en god underholdnings/spennings/eventyr film. Ja, jeg vil si veldig god (i den sjangeren).

  • Det fremgår en viss skepsis her i nyhetssaken, ja, men mengden av håpefulle og optimistiske saker om Peter Jacksons Tolkien-adaptasjoner her på Montages er såpass overhengende, at jeg tror noen litt mer syrlige vil tåle dagens lys. Den første filmen var en uventet skuffelse, så med litt lavere forventninger vil vi fint tåle å erkjenne en eventuell positiv overraskelse hvis «Smaugs ødemark» skulle kunne overgå den første.

  • La det være klart at redaksjonen ikke er unison her. Jeg elsker fremdeles Hobbiten like mye som da jeg kåret den til 2012s nest beste film for 6 måneder siden.

 2. På dette bildet ser Tauriel ut som en som har kledd seg ut til køen foran Colosseum. Det smerter meg å si det, men det er sannheten (for meg).

 3. Joda. Er ikke den mest elegante kostymejobben jeg har sett. Men kanskje hun, siden hun er lavere på alverangstigen, er en trashy alv med en alvekjæreste med hockeysveis og trailercaps hjemme i campingvogna;)

  Ellers er jeg stor fan av podcasten deres. Har hørt alle. Til og med «rekordpodcastene».

 4. Vi må heller ikke glemme at hun er en veldig ung alv i tillegg til momentet med lavere rang, «bare» noen få hundre år gammel. Så hun bærer selvsagt ikke samme verdighet og gravitas i fremtoning som Galadriel og Elrond, for eksempel. Litt pønka alv…virker bra for meg.

 5. Robin sier:

  Uff da. På tide å minne meg selv på at jeg var nesten like skeptisk til det første bilde av Anne Hathaway som Selina Kyle i The Dark Knight Rises – og hun var helt fantastisk i sin rolle.

  Litt på siden:
  Hobbiten var en av mine favoritter i 2012 – men ikke ulikt The Avengers stupte filmen ved gjensyn. Begge substansløse verker hvor problemene lugger mer og mer. Akilleshælen til Jackson er at han ikke klarer å klippe filmene sine. Jeg elsker LOTR trilogien, men selv de kunne trengt en liten stuss. King Kong står igjen som det verste eksempelet. Jeg kan nesten tilgi de endimensjonelle karakterene da boken strengt talt er vel så skyldig der, men de stadig vektløse action sekvensene og uinspirerte design-valgene hinter til en regissør litt på vei ned.

  Etter LOTR kommer jeg alltid til og ha et kjærlig forhold til Jackson, men jeg kjenner jeg stiller meg mer tvilende til kreativiteten hans nå enn før.

  • Apropos klippingen i Jacksons filmer… jeg hadde et gjensyn med «Heavenly Creatures» nå i våres, og det er nok hans absolutt mest disiplinerte og presise film – i tillegg til kinoversjonene av «Ringenes herre», som er litt i sin egen klasse, og som jeg fremdeles mener at holder seg utmerket også tempomessig og narrativt. «King Kong» er fascinerende uferdig i sin ukritiske sammensetning, men herlig når den er på sitt beste.

 6. Truls Foss sier:

  Ser ut som promobilde for et nytt kapittel i World of Warcraft spør du meg. Fy så skuffet jeg var over Hobbiten (en uventet lang flukt), men det kan forhåpentligvis bare gå en vei.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>