Sjelden bok om Kubricks mystiske 2001: En romodyssé tilgjengelig på nett

2001: En romodyssé er ikke bare et stort mysterium i Stanley Kubricks filmografi, men et av de mest oppslukende verkene i filmhistorien. Det er umulig for undertegnede, som vokste opp på 90-tallet, å sette seg inn i hvor banebrytende og mystisk 2001: En romodyssé var som filmopplevelse da den hadde sin premiere våren 1968.

Takket være nettstedet Cinephilia and Beyond kan alle Kubrick-fans omsider opparbeide seg større innsikt rundt filmens tilblivelse og mottagelse. Den sjeldne boka The Making Of Kubrick’s 2001, som har vært ute av trykk i flere tiår, er nå tilgjengelig på nett.

The Making Of Kubrick’s 2001, som kom ut på 70-tallet, graver i kriker og kroker, og tar for seg alt fra hvordan ideen til filmen oppsto til mottagelsen av det ferdige verket. Den inneholder også en rekke intervjuer med folk som arbeidet på filmen, samt et svært sjeldent intervju Playboy gjorde med Kubrick. I tillegg foreligger det en rekke bilder fra produksjonen av filmen.

En gullgruve for oss cinefile, og en fin mulighet for yngre generasjoner til å opparbeide enda litt mer viten om en av filmhistoriens mest myteomspunnede filmer. Les boken via denne linken.

The Making of Kubricks 2001