Simon Pegg retter pennen mot Star Trek 3

Deadline melder at Simon Pegg skal samarbeide med Doug Jung om manuset til den neste Star Trek-filmen, som forventes å få premiere sommeren 2016.

Jung har bare én film på merittlisten fra før av (Confidence, 2003), men skal være hovedforfatter, og dermed kan det virke som om Pegg blir hentet inn for å «redde» manuset. Pegg slo for alvor gjennom med zombie-komedien Shaun of the Dead i 2004, og forventes å returnere i rollen som Scotty i den foreløpig utitulerte Star Trek 3.

Selv produksjonen befinner seg på et tidlig stadium, har det allerede vært litt turbulens ombord på USS Enterprise. Roberto Orci, som skrev Star Trek: Into Darkness, var opprinnelig tiltenkt sin regidebut med den hittil utitulerte Star Trek-oppfølgeren, men har nå trukket seg fra den oppgaven. Orci blir erstattet av Justin Lin, som er mest kjent for de fire siste filmene i The Fast and the Furious-serien.

Nå gjenstår det å se om Pegg, Jung og Lin kan levere noe som kan stå skulder til skulder med hva Orci og J.J. Abrams presterte i de foregående Star Trek-filmene.