J.J. Abrams regisserer Star Wars: Episode VII

Siden George Lucas annonserte at han hadde solgt LucasFilm til Disney i høst, og at dette skulle resultere i en ny Star Wars-trilogi, har det versert utallige rykter og spekulasjoner rundt hvem som skal få det ærefulle oppdraget å videreføre sagaen. Nå skal det være avgjort: regissøren er J.J. Abrams.

Bloggen The Playlist kan fortelle at både The Wrap og The Hollywood Reporter bekrefter at dette ikke bare er antagelser. Hysteriet som brer seg over internett i skrivende stund baserer seg på en tweet fra THR-journalisten Borys Kit:

Borys Kit på Twitter

The Wrap skriver at Argo-regissør Ben Affleck visstnok figurerte blant de siste kandidatene, men at valget altså har falt på J.J. Abrams, som også står bak gjenopplivingen av Star Trek-franchisen. Å sjonglere to høyt elskede filmserier som begge utspiller seg i det ytre rom vil utvilsomt by på utfordringer, og selv om Abrams var en av de første som ble foreslått som Lucas’ arvtager, er det trolig at denne nyheten vil dele fansen i to leire. Når dette også kommer som en stor overraskelse, skyldes dette at Abrams selv avkreftet ryktene i november:

“Look, ‘Star Wars‘ is one of my favorite movies of all time,” he said. “I frankly feel that – I almost feel that, in a weird way, the opportunity for whomever it is to direct that movie, it comes with the burden of being that kind of iconic movie and series. I was never a big ‘Star Trek‘ fan growing up, so for me, working on ‘Star Trek’ didn’t have any of that, you know, almost fatal sacrilege, and so, I am looking forward more than anyone to the next iterations of ‘Star Wars,’ but I believe I will be going as a paying moviegoer!”

Men produsent Kathleen Kennedy har tydeligvis klart å overtale ham, og har åpenbart latt seg imponere over Abrams’ vitale tilnærming til Star Trek-universet. Star Trek Into Darkness har premiere allerede 13. mai, og det spørs nok hvor begeistret Paramount er for at deres egen storsatsning herved er dømt til å bli overskygget av spørsmål rundt Disneys Star Wars-reboot.

Nå gjenstår det å se hvordan Disney-konsernet ønsker å forme serien videre. Vil de foretrekke en ny regissør for hver film, for å garantere at ingen havner på latsiden, eller blir målsettingen å bygge en konsistent trilogi med et kunstnerisk stempel? Siste ord er ikke sagt i denne saken, og det blir ytterst spennende å følge prosjektet med argusøyne i årene fremover.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 9 kommentarer

 1. Daniel Flyum Neira sier:

  Wow..

 2. Finnes knapt nok en bedre mann/kvinne for jobben spør du meg. Nå steg forventningene betraktelig!

 3. Eirik sier:

  «To much on stake». De kan simpelthen ikke «fuck» up den første filmen. Da er J.J Abrams et godt valg. All denne «auteur» praten, det fungerer godt for visse franchiser, som feks Batman, men jeg vil faktisk se hver enkelt av de tre filmer blir presentert av en ny regissør som kan tilby vitalitet og nye vinklinger. Jeg ser tretthet i Nolans siste Batman feks. Rykter nå om at en av de helt store regissører stillte krav til og få hele trilogien for egen hånd, men har fått nei.

  Og ja…det er sant, J.J var Star Wars fan, ikke Star Trek tilhenger. Og det er helt ok at en nerdy jøde «ruler» Hollywood. Husk bare, og ringe Mark Hamill! Det, skal du!

  “A communications disruption could mean only one thing: invasion.” (haha).

 4. Tom Andersen sier:

  Høres bra ut, det her. JJ Abrams har så langt bare lagd bra filmer etter min mening.

  Har forsåvidt lave forventninger, men nå trur jeg dette ikke kan bli heeelt forferdelig. :P

 5. peirik sier:

  FETT

 6. Lars klevberg sier:

  Jeg liker valget! Jeg synes fortsatt mi3 er den beste i serien og en original film. Action scenen på brua er noe av det feteste jeg har sett. Men har savnet litt av det i de senere filmene. Super8 bommet med monsteret.

  Av de som var linet opp som regissører er nok jj en som virkelig kan få star wars oppe å gå igjen med en storslagen samt personlig film.

 7. Robin sier:

  JJ Abrams er mye rart, men så absolutt ikke en unik filmskaper. Ei heller lager han personlige filmer (litt melodrama betyr ikke at filmen har hjerte). I mine øyne er han en ålright arbeider som for ofte aper etter Spielberg eller hva som måtte være hot. Star Trek Into Darkness sammenligner han jo selvsagt med The Dark Knight, og nå som Skyfall har tjent en milliard dollar på å kopiere Nolan tipper jeg Star Wars blir noe av det samme også – dette er tross alten produsent styrt franchise.

  så jeg kan ikke si jeg gleder meg så veldig mye.

 8. Robin sier:

  Appropos Sci-Fi, hvorfor blir disse Jurassic Park 4, Robocalypse, Star Wars Episode 7 nyhetene prioritert fremfor nyheter om Alfonso Cuaron’s Gravity, Neill Blomkamp’s Elysium, Wally Pfister’s Transcendence, Christopher Nolan’s potensielle Interstellar, Michel Gondry’s Mood Indigo etc.

  Ikke ment som kritikk, bare litt nyskjerrig. Jeg skjønner jo at denne nyheten blir trukket frem liksom, men noen av de andre lurer jeg litt på.

 9. Robin, Nolans INTERSTELLAR ble nevnt i nyhetssaken om ROBOPOCALYPSE.

  Ellers er det vel slik at redaksjonen velger ut nyhetssaker etter interesse. I likhet med deg er jeg imidlertid også spent på Cuarons GRAVITY og Blomkamps ELYSIUM, så er det sagt.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>