J.J. Abrams regisserer Star Wars: Episode VII

Siden George Lucas annonserte at han hadde solgt LucasFilm til Disney i høst, og at dette skulle resultere i en ny Star Wars-trilogi, har det versert utallige rykter og spekulasjoner rundt hvem som skal få det ærefulle oppdraget å videreføre sagaen. Nå skal det være avgjort: regissøren er J.J. Abrams.

Bloggen The Playlist kan fortelle at både The Wrap og The Hollywood Reporter bekrefter at dette ikke bare er antagelser. Hysteriet som brer seg over internett i skrivende stund baserer seg på en tweet fra THR-journalisten Borys Kit:

Borys Kit på Twitter

The Wrap skriver at Argo-regissør Ben Affleck visstnok figurerte blant de siste kandidatene, men at valget altså har falt på J.J. Abrams, som også står bak gjenopplivingen av Star Trek-franchisen. Å sjonglere to høyt elskede filmserier som begge utspiller seg i det ytre rom vil utvilsomt by på utfordringer, og selv om Abrams var en av de første som ble foreslått som Lucas’ arvtager, er det trolig at denne nyheten vil dele fansen i to leire. Når dette også kommer som en stor overraskelse, skyldes dette at Abrams selv avkreftet ryktene i november:

“Look, ‘Star Wars‘ is one of my favorite movies of all time,” he said. “I frankly feel that – I almost feel that, in a weird way, the opportunity for whomever it is to direct that movie, it comes with the burden of being that kind of iconic movie and series. I was never a big ‘Star Trek‘ fan growing up, so for me, working on ‘Star Trek’ didn’t have any of that, you know, almost fatal sacrilege, and so, I am looking forward more than anyone to the next iterations of ‘Star Wars,’ but I believe I will be going as a paying moviegoer!”

Men produsent Kathleen Kennedy har tydeligvis klart å overtale ham, og har åpenbart latt seg imponere over Abrams’ vitale tilnærming til Star Trek-universet. Star Trek Into Darkness har premiere allerede 13. mai, og det spørs nok hvor begeistret Paramount er for at deres egen storsatsning herved er dømt til å bli overskygget av spørsmål rundt Disneys Star Wars-reboot.

Nå gjenstår det å se hvordan Disney-konsernet ønsker å forme serien videre. Vil de foretrekke en ny regissør for hver film, for å garantere at ingen havner på latsiden, eller blir målsettingen å bygge en konsistent trilogi med et kunstnerisk stempel? Siste ord er ikke sagt i denne saken, og det blir ytterst spennende å følge prosjektet med argusøyne i årene fremover.