Ny trailer til Star Trek: Into Darkness

Bare et par uker etter plakatlanseringen og den korte teaseren til J. J. AbramsStar Trek: Into Darkness, kommer en ny trailer som avslører enda flere elementer ved fortellingen.

Abrams er ekspert i en type markedsføring som holder kortene akkurat tett nok til brystet til at det vekker nysgjerrighet, men uten å avsløre for mye. Ja, egentlig er det smått utrolig at den dedikerte Star Trek-fansen ennå ikke har funnet ut om Benedict Cumberbatchs skurkerolle (bildet) er Khan eller ei. Men her ser vi i hvert fall et par litt lengre glimt av ham, i tillegg til noen korte sveip over Enterprise-cockpiten.

Ellers er en del av tablåene ganske lik dem vi så i den forrige teaseren – eksplosjoner, ødeleggelser, blå- og rødtoninger, «Spielberg faces» og massevis av abramske objektivreflekser. Musikksiden følger egentlig trailerstandarden om dagen – ordløs kvinnevokal bygger opp til Inception-aktige ostinater. Jeg tviler på om Michael Giacchinos filmmusikk vil følge i samme gate; det er ikke helt hans greie.

Personlig er jeg begeistret for den mer seriøse innfallsvinkelen til franchisen ettersom jeg aldri helt klarte å engasjere meg i Star Trek-estetikken fra tidligere versjoner – hverken på film eller TV. Abrams skal visstnok heller ikke være noen fan selv. Jeg tror det er akkurat slik nytekning som trengs for å stable fiksjonsuniverset på beina igjen, selv om det kanskje ikke er nytenkende sammenliknet med andre action-, sci fi- og superheltfilmer om dagen.

Filmen har som kjent verdenspremiere 17. mai neste år. Passer jo bra for oss nordmenn med tanke på de hvite objektivrefleksene satt mot rødt og blått. Se traileren hos Apples iTunes Movie Trailers, eller nedenfor: