Filmfrelst #410: Christopher Nolans Tenet

Årets hittil største kinobegivenhet – Christopher Nolans ambisiøse, eksperimentelle blockbuster Tenet – står i sentrum for vår samtale i denne episoden av Filmfrelst.

Tenet har blitt den mest kostbare og polariserende filmen i Nolans karriere så langt – først utsatt på grunn av pandemien og på forhånd mytologisert til å bli en slags livredder for verdens kinoer. Og deretter har kritikerne nå fremstått uvanlig lite samlet i sin resepsjon av en ny Nolan-film – for noen er Tenet et kaldt gufs som fremkaller hodepine, for andre en virtuos actionsymfoni akustikken i et konserthus verdig.

Ved mikrofonene våre sitter kritiker Ida Madsen Hestman og redaktørene Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen og Roskva Koritzinsky. Episoden inneholder ingen spoilere før det varsles underveis, etter ca. en halvtime.

God lytting!