Pixars Soul lanseres på norske Disney+ 25. desember

I helgen ble det annonsert at Pixars neste film, Soul, lanseres direkte på den nye strømmetjenesten Disney+. Selskapet bekrefter at animasjonsfilmen blir tilgjengelig for norske seere 25. desember.

«Vi er henrykt over å kunne tilby Pixars spektakulære og rørende Soul på Disney+ i desember», forteller Bob Chapek, administrerende direktør The Walt Disney Company. I pressemeldingen fra strømmetjenesten utdyper han: «Lansering av en ny Pixar-film er alltid spesielt, og denne hjertevarme og humoristiske historien om menneskelige forbindelser og det å finne ens plass i verden, blir en godbit familien kan nyte sammen i julehøytiden.»

Det som gjør oss særlig utålmodige hva gjelder Soul, er at den er skrevet og regissert av Pete Docter (i samarbeid med Kemp Powers), som tidligere står bak tre av Pixars soleklart beste filmer: Monsterbedriften (2001), Se opp (2009) og ikke minst Innsiden ut (2015). Soul, som ser ut til å ha noen elementer til felles med sistnevnte, har nettopp mottatt strålende kritikker. The Wrap skriver: «Soul is perhaps the most existentially ambitious film ever attempted by Disney and yet it pops with colorful visuals and gentle wisdom while the story clips along despite the dizzying height of the concept.»

Den amerikanske versjonens rolleliste består av blant andre Jamie Foxx, Tina Fey, Phylicia Rashad, Ahmir Questlove Thompson, Angela Bassett og Daveed Diggs. Vi håper i det lengste på at det også kan bli mulig å vise filmen på kino i en begrenset periode.