Paul Verhoeven returnerer endelig, med en rape/revenge-thriller

Screen Daily rapporterer at regissør Paul Verhoeven nå endelig returnerer, med en adaptasjon av rape/revenge-boken Oh! av Philippe Djian.

Det var i den omfattende pressemeldingen fra produksjonsselskapet Wild Bunch (som også omtalte oppfølgeren til Spring Breakers) at nyheten ble sluppet. Selskapets med-direktør Vincent Maraval kommer med følgende uttalelse:

Casting is being finalised. It’s a very intelligent script but it’s also pure Verhoeven, extremely erotic and perverted, so the actress has to be prepared to take that on.

Det høres jo absolutt ut som perfekt materiale for Verhoeven, som ikke har laget en spillefilm siden Zwartboek i 2006. Slibrig, spennende og sannsynligvis med sterke kvinneskikkelser og en god dose satire. Djians bok fra 2012 omhandler en psykologisk katt-og-mus-lek mellom en forretningskvinne og en stalker som har voldtatt henne. Nå er hun ute etter hevn.

Ingen innspilling- eller premieredato er oppgitt, men vi krysser fingrene for at den gamle mesteren fullfører prosjektet og kanskje også gjenfinner inspirasjonen til å lage flere filmer igjen – gjerne filmer som utforsker stilen fra hans tidlige, nederlandske produksjoner som Turkish Delight (1973).