Brian De Palma regisserer manus av norske Petter Skavlan

Mesterregissør Brian De Palma skal endelig i gang med en ny film, Domino, og prosjektet – som ifølge Variety starter innspilling til sommeren – er en thriller skrevet av den norske manusforfatteren Petter Skavlan.

Det er ikke til å stikke under en stol at vi i Montages anser Brian De Palma som en av de aller største nålevende filmkunstnerne. Da han – etter en fem år lang pause fra registolen – returnerte med den erotiske thrilleren Passion i 2012, var det ingen grenser for gleden her i gården.

Petter Skavlan, som blant annet har skrevet manuset til Oscar-nominerte Kon-Tiki (og den ikke fullt så Oscar-nominerte Sofies verden), er også entusiastisk, og forteller om prosjektets tilblivelse til Aftenposten: «Domino er et originalmanus jeg har arbeidet med i flere år. Brian De Palma og jeg har samme agent i Los Angeles og det var ham som gav Brian manuset. Etter at han leste og ville regissere manuset, har det kun tatt et par måneder å stable prosjektet på bena. For meg har samarbeidet med legenden De Palma vært rene voksenopplæring i thrillerfaget.»

Domino beskrives som en thriller om en politimann som tar loven i egne hender for å fange en potensiell terrorist som er mistenkes for å stå bak drapet på hans kollega. Deler av filmen vil etter sigende utspille seg i København, og i hovedrollen finner vi Game of Thrones-stjernen Nikolaj Coster-Waldau. I tillegg skal Christina Hendricks (Mad Men) være bekreftet på rollelisten.

Filmen skal blant annet produseres av Michel Schønnemann fra danske Schønne Film, som har uttalt seg om prosjektet til Screen Daily: «I have been a huge fan of Brian De Palma ever since I saw Scarface in 1983, so it is with grade pride that I look forward to produce Domino, a script I have developed together with screenwriter Petter Skavlan.» Ifølge Screen Daily vil filmen forhåndsselges av IM Global i markedet under årets Cannes-festival, som går av stabelen om snaue to uker.

En nyhet av dette slaget føles nesten for god til å være sant, og etter mange avlyste De Palma-prosjekter på rad, tør vi nesten ikke sprette champagnen før innspillingen er i gang.