- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Brian De Palma regisserer manus av norske Petter Skavlan

Av , 5. mai 2017 i Ukategorisert

Mesterregissør Brian De Palma [1] skal endelig i gang med en ny film, Domino [2], og prosjektet – som ifølge Variety [3] starter innspilling til sommeren – er en thriller skrevet av den norske manusforfatteren Petter Skavlan [4].

Det er ikke til å stikke under en stol at vi i Montages anser Brian De Palma som en av de aller største nålevende filmkunstnerne. Da han – etter en fem år lang pause fra registolen – returnerte med den erotiske thrilleren Passion [5] i 2012, var det ingen grenser for gleden her i gården.

Petter Skavlan, som blant annet har skrevet manuset til Oscar-nominerte Kon-Tiki (og den ikke fullt så Oscar-nominerte Sofies verden), er også entusiastisk, og forteller om prosjektets tilblivelse til Aftenposten [6]: «Domino er et originalmanus jeg har arbeidet med i flere år. Brian De Palma og jeg har samme agent i Los Angeles og det var ham som gav Brian manuset. Etter at han leste og ville regissere manuset, har det kun tatt et par måneder å stable prosjektet på bena. For meg har samarbeidet med legenden De Palma vært rene voksenopplæring i thrillerfaget.»

Domino beskrives som en thriller om en politimann som tar loven i egne hender for å fange en potensiell terrorist som er mistenkes for å stå bak drapet på hans kollega. Deler av filmen vil etter sigende utspille seg i København, og i hovedrollen finner vi Game of Thrones-stjernen Nikolaj Coster-Waldau [7]. I tillegg skal Christina Hendricks [8] (Mad Men) være bekreftet på rollelisten.

Filmen skal blant annet produseres av Michel Schønnemann fra danske Schønne Film, som har uttalt seg om prosjektet til Screen Daily [9]: «I have been a huge fan of Brian De Palma ever since I saw Scarface in 1983, so it is with grade pride that I look forward to produce Domino, a script I have developed together with screenwriter Petter Skavlan.» Ifølge Screen Daily vil filmen forhåndsselges av IM Global i markedet under årets Cannes-festival, som går av stabelen om snaue to uker.

En nyhet av dette slaget føles nesten for god til å være sant, og etter mange avlyste [10] De Palma-prosjekter på rad, tør vi nesten ikke sprette champagnen før innspillingen er i gang.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/brian-de-palma-regisserer-manus-av-norske-petter-skavlan/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Brian De Palma: http://montages.no/filmfolk/brian-de-palma/

[2] Domino: http://montages.no/film/domino/

[3] Variety: http://variety.com/2017/film/global/brian-de-palma-boards-domino-with-coster-waldau-and-christina-hendricks-1202408309/

[4] Petter Skavlan: http://montages.no/filmfolk/petter-skavlan

[5] Passion: http://www.imdb.com/title/tt1829012/

[6] Aftenposten: http://www.aftenposten.no/kultur/Legendarisk-thriller-regissor-tar-kontrollen-over-norsk-filmmanus-620503b.html

[7] Nikolaj Coster-Waldau: http://www.imdb.com/name/nm0182666/?ref_=tt_cl_t2

[8] Christina Hendricks: http://www.imdb.com/name/nm0376716/?ref_=tt_cl_t1

[9] Screen Daily: http://www.screendaily.com/5117409.article?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter136

[10] mange avlyste: http://montages.no/nyheter/brian-de-palma-sikter-seg-inn-mot-action-thrilleren-lights-out/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.