Daft Punk i samtale med Brian De Palma om ukjent prosjekt

I et ferskt intervju, publisert av det fremragende musikknettmagasinet Pitchfork, kom det i dag frem at den franske house-duoen Daft Punk har vært i samtale med selveste Brian De Palma om et mulig samarbeid. Prosjektet, som fortsatt er helt ukjent, gir oss med særlige smaksløker for elektronisk musikk og De Palmas mesterlige filmspråk vann i munnen.

Det har lenge vært kjent at Daft Punk, bestående av Guy-Manuel de Homem-Christo og Thomas Bangalter, har hatt et godt øye og forhold til filmens verden. Duoen sto bak soundtracket til Joseph KosinskiTRON: Legacy – som sannsynligvis var det beste ved hele filmen – og Bangalter har selv bidratt med musikk til Gaspar Noés Irreversible og Enter the Void.

Det maskerte musikkgeniet i «Phantom of the Paradise»
Det maskerte musikkgeniet i «Phantom of the Paradise».

Det er også kjent at de begge er store tilhengere av Brian De Palmas filmer, og at de har et spesielt forhold til hans vanvittige versjon av The Phantom of the Opera, nemlig Phantom of the Paradise fra 1974. En film hvor hovedpersonen opptrer bak en maske – slik også Daft Punk gjør når de fremtrer i offentligheten.

Bruken av masker er ikke den eneste linken mellom Daft Punk og Phantom of the Paradise. Det er også slik at komponisten, låtskriveren og artisten Paul Williams, som spiller bad guyen Swan i Phantom of the Paradise, har samarbeidet med Daft Punk på deres etterlengtede Random Access Memories – som slippes nå 21. mai.

Slik det fremstår nå er ikke dette annet enn én samtale om et mulig samarbeidsprosjekt mellom mestere innenfor hver sin kunstgren, men vi krysser fingrene og håper det kan komme noe stort ut av et mulig samarbeid.

Et samarbeid kunne potensielt også skapt rom for et større og mer kommersielt comeback for Brian De Palma som regissør etter den magre oppmerksomheten rundt hans nyeste mesterverk, Passion