Nytt prosjekt for Brian De Palma

Det er ingen hemmelighet at Brian De Palma er en filmskaper som står høyt i kurs innad i Montages-staben. Derfor var det med stor entusiasme vi for et halvt år siden videreformidlet nyheten om at De Palmas etterlengtede Toyer-adaptasjon endelig skulle realiseres. Innspillingen skulle etter sigende ha startet allerede denne vinteren i Venezia, men siden har det vært farlig stille rundt prosjektet. Uvisst av hvilken grunn, kan det igjen se ut som Toyer-innspillingen har havarert for Brian De Palma.

Ifølge bransjebladet Variety rydder De Palma nå isteden plass i kalenderen for å gjøre en nyinnspilling av den franske 2010-thrilleren Crime d’amour (Love Crime). Filmen, som er regissert av nå avdøde Alain Corneau, beskrives som en seksuelt ladet spionthriller med en den alltid lysende Ludivine Sagnier foran kamera i tospann med britiske Kristin Scott Thomas. De Palmas film skal produseres av det nyetablerte produksjonsselskapet SBS Production, som allerede har sikret seg Roman Polanskis kommende God of Carnage. Filmen er gitt arbeidstittelen Passion, og skal ifølge produsent Ben Said spilles inn på britisk jord fra august neste år med et budsjett på 30 millioner dollar. Variety antyder at rollelisten sannsynligvis annonseres under Cannes filmfestival i mai.

Samme kilde serverer også et veldig oppløftende sitat fra en oppglødd Brian De Palma: «Not since ‘Dressed to Kill’ have I had a chance to combine eroticism, suspense, mystery and murder into one spellbinding cinematic experience».

Brian De Palma

Vi kan fint leve med at De Palma, bevisst eller ubevisst, unnlater å nevne Femme Fatale fra 2002 – en film som jo utvilsomt har alle ovennevnte ingredienser, og fremstår som et bortgjemt mesterverk i De Palmas filmografi. For selv om dette i teorien kan se ut som et høyst unødvendig prosjekt – vi snakker om en nyinnspilling av en film som er under året gammel – kan vi ikke unngå å bli ukritisk begeistret når en av våre store helter vender tilbake til sin filmatiske hjemmebane – den sleazy thrilleren!

Synopsis fra MUBI på originalfilmen:

Isabelle works under Christine. They think alike. They are quite different. They might be lovers. But Christine takes credit for Isabelle’s brilliant ideas. A struggle ensues between these two attractive and powerful women, the two top executives in the French office of an American multinational. Christine has the upper hand and no mercy. Humiliated and nearly destroyed, Isabelle begins to plot her revenge. Imaginative and thorough, calculating and exact, Isabelle makes an outstanding murderer. Every strange, seemingly haphasard thing she does – including a sudden drug dependence and wandering aimless in the rain – is part of her plan to kill. And get away with it.