Brian De Palma sikter seg inn mot action-thrilleren Lights Out

Mesterregissør Brian De Palma skal i gang med en ny film, action-thrilleren Lights Out.

Det er over tre år siden De Palma serverte sin forrige film, den vidunderlig cheesy thrilleren Passion, med Rachel McAdams og Noomi Rapace. Montages-redaksjonen omfavnet det etterlengtede comebacket: «Formspråket står ikke bare i veien for noe bakenforliggende – det knuser “kjernen” og stiger frem som selve essensen. Og på en så avansert og overveldende måte at resultatet blir hardcore porno for cinefile.»

Siden har De Palma snust på en rekke prosjekter. I mai 2013 skulle ryktebørsen ha det til at regissøren var i dialog med den franske house-duoen Daft Punk om et ukjent prosjekt; noen måneder senere kom nyheten om at han var i gang med en metaversjon av Émile Zolas debutroman Thérèse Raquin, med Emily Mortimer i hovedrollen; for et snaut år siden ble det kjent at Scarface– og Carlito’s Way-duoen, De Palma og Al Pacino, snuste på muligheten til å bli gjenforent med thrilleren Retribution. Før dette ble et annet Pacino-prosjekt, HBO-filmen Happy Valley, basert på Penn State-skandalen, stanset.

Nå melder Variety (via The Playlist) at De Palma er hyret inn for å regissere action-thrilleren Lights Out, om en blind kinesisk dame, som med sine øvrige sterke sanser får i oppgave å avdekke en topphemmelig plan om et leiemord. Det B-film aktige utgangspunktet lyder unektelig som noe De Palma kan sette sitt særegne stempel på, men tatt i betraktning at han har vært tilknyttet en rekke urealiserte prosjekter siden Passion, venter vi med å sprette champagnen før kameraet ruller.

Manuset til Lights Out er utarbeidet av Lamont Magee og Jeff W. Byrd, og var i utgangspunktet tiltenkt den franske regissøren Xavier Gens.

Etter sigende er prosjektet i preproduksjon, og jakten på en kinesisk stjerne for hovedrollen er allerede i gang. Tør vi håpe på en ny De Palma-film i løpet av 2016 eller 2017?