Oscar-utdelingen vises ikke på norsk TV – Oscarnatt på Gimle avlyst

Frustrerende nyheter for alle som følger Oscar-utdelingen: i år viser ikke noen norsk tv-kanal sendingen, og av samme grunn blir dessverre det tradisjonsrike arrangementet Oscarnatt på Gimle avlyst.

Montages har i samarbeid med Nordisk Film Kinos ærverdige Gimle kino i Oslo, i flere år arrangert det nå tradisjonsrike eventet Oscarnatt på Gimle – der filminteresserte kan følge maratonsendingen av Oscar-utdelingen fra Hollywood i selskap med flere hundre andre entusiaster.

Et premiss for arrangementet er at en norsk tv-kanal sender utdelingen, slik at NFK kan sørge for en rettighetsavklart visning på Gimle. I år blir dette altså ikke mulig, fordi ingen norske tv-kanaler har sikret seg rettighetene til å vise showet. Den sørgelige, men uunngåelige konsekvensen, er at Oscarnatt heller ikke kan arrangeres. Både Montages og NFK har forsøkt å finne løsninger, men vi må nå erkjenne at 2016-utdelingen ikke kan oppleves på Gimle, i selskap med publikum. Heldigvis skaper NFK likevel Oscar-stemning på Gimle til helgen – med spesialvisninger av de Oscar-nominerte titlene i kategorien for Beste film.

Både i Sverige og Danmark er Oscar-rettighetene sikret, og dette gjør at også et norsk hjemmepublikum vil kunne se Oscar-utdelingen – på kabel-tv eller via streaming. Den svenske avisen Aftonbladet vil vise Oscar-showet på sin nett-tv-løsning – mer info her – og denne kan antageligvis aksesseres fra Norge ved hjelp av en VPN-klient, der man kan velge «svensk» IP-adresse. Dansk TV2 viser på sin side Oscar-sendingen på sitt vanlige tv-tilbud, og i Norge har Get denne kanalen som del av sitt digitale tv-tilbud. (Blant annet som et kanalvalg i Startpakken.)

Så slik blir årets Oscar-tilgjengelighet for oss i Norge. Sendingen begynner omtrent ved midnatt søndag 28. februar, og varer til 06-tiden mandag morgen.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 6 kommentarer

 1. Jeg har hatt lyst å ta del i Oscarnatten på Gimle i flere år, men har aldri hatt muligheten til å ta turen fra Bergen til Oslo… før i år. Er i Oslo hele helgen og var optimistisk til at dette fortsatt ville skje, til tross for lite informasjon, men den gang ei. Jaja… Får prøve å finne en annen løsning.

  • Aj, aj – det var uflaks. Jeg tipper du ville hatt stor glede av Oscarnatt-arrangementet på Gimle i år… vi hadde til og med bygget et Blackhat-alter for å sørge og protestere mot manglende nominasjoner til Michael Manns underverk, ikke minst i lydmiks-kategorien, men nå er alt montert ned.

   Ny mulighet i 2017..!

 2. OJT sier:

  På Canal Digitals valgfrie kanaler har de dansk TV2 Lorry. Det er ikke bare Get.
  Hvorfor kan dere ikke få en avtale med dem, så lenge signalene kan tas inn i Norge?

  • Hei! Vår samarbeidspartner om Oscarnatt, Nordisk Film Kino, har jobbet tett med tv-kanalene om offentlige visningsrettigheter av Oscar-showet i forbindelse med tidligere arrangementer på Gimle, og problemet i år er at svenske og danske aktører ikke har anledning til å lisensiere for offentlig visning utenfor sine egne landegrenser. Så: TV2 Danmark ikke kan ikke tillate visninger av sendingen offentlig i andre land enn Danmark.

   Oscarnatt på Gimle er således ikke en «privat» omgivelse, og dermed ikke på rett side av rettighetslovgivningen dersom TV2 Danmark sin Oscar-sending skulle blitt kringkastet på Gimle-lerretet.

   At ingen norske tv-kanaler har sikret seg rettighetene er sørgelig, men bortenfor vår kontroll. Dessverre!

  • Egon sier:

   Jeg sitter å ser igjennom kanalene jeg kan velge. Skjønner ikke hvilken du mener ? :S

 3. Mulholland sier:

  Veldig fint med en artikkel som dette med tips til hvordan man kan få med seg utdelingen når den ikke vises på norsk tv.
  Men hadde det ikke vært for at OJT i kommentarfeltet nevner at Canal Digital også har dansk tv som valgfri kanal, så hadde jeg ikke en gang sjekket, da du kun nevner denne muligheten hos Get i artikkelen.

  Med andre ord, det ordnet seg heldigvis for meg også :)

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>