Filmfrelst

Filmfrelst #215: Oscar-tips 2016, del 3

Oscar 2016: I denne tradisjonsrike Oscar-podkasten deler vi våre aller siste tips i forkant av utdelingen, som går av stabelen natt til mandag. Hvem vinner hva? Vi kommer med forslag til de vi tror og håper vinner Oscar i alle de viktigste kategoriene.

Denne vinteren har vi på Filmfrelst gjennomført en liten serie Oscar-episoder, der vi i del 1 diskuterte statusen på Oscar-racet i kjølvannet av Golden Globe-nominasjonene, og i del 2 tok vi Oscar-nominasjonene i nærmere øyesyn, etter at de ble offentliggjort i midten av januar. Her i del 3 snakker vi altså om våre endelige tips til hvem som tar hjem årets Oscar-statuetter.

Vårt faste Oscar-panel, Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen, er på plass – med Pernille Risbråthe Egebjerg ombord som gjest.

Vi ønsker alle våre lyttere en fin Oscar-helg! Her er episoden:

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 8 kommentarer

 1. Noen tanker…

  Till It Happens To You er faktisk en real sang, og bør vinne prisen (iallfall over Bond-låten, som nesten er sjenerende overfor Adeles Skyfall… La oss håpe at Skyfall forblir den eneste Bond-låten som har vunnet.)

  Apropos Marnie-filmen og dens utgivelse i USA, vi må ikke glemme at Chaplin-filmen Limelight fra 1952 vant Oscar i 1972 fordi det først var da filmen ble utgitt i USA.

  Også artig å høre opplesningen av nominasjonene, du kan allerede høre i tonefallet hvem Lars Ole mener skal vinne, hvem som kommer til å vinne, hvem som ikke fortjener en nominasjon og hvem som kanskje er underdogen.

  Helt fryktelig at Carol og Steve Jobs ble fratatt mange viktige nominasjoner. Nydelige filmer. Enig med Pernille om Room, kanskje min favoritt i år (fjor), selv om det var et generelt godt Oscar-år (har ikke sett The Big Short, så vet ikke hvordan den er). Blir egentlig spennende å se beste film-prisen. Gledings!

 2. Øystein mathiassen sier:

  Cartel land vises lørdag 23.15 på NRK 2

 3. August Sørlie Mathisen sier:

  Jeg synes faktisk The Big Short fortjener en pris for beste adapterte manus rett og slett fordi det er en utrolig vanskelig tematikk å omforme til en underholdende film. I motsetning til dere syntes jeg jo da tross alt at filmen var ganske morsom, og jeg hadde heller ikke problemer med å forstå hva de snakket om selv uten noen særlig kjennskap til børssjargong. Selv om filmen langt fra fortjener noen pris for beste film, og kanskje heller ikke er den best fortalte historien dette året, tør jeg påstå at den faktisk er imponerende som adaptasjon og verdig anerkjennelse.

  • Enig i at vi er litt for strenge med filmen i podkasten – mitt problem er først og fremst at jeg ikke kunne fordra filmens eplekjekke, morsom-smarte tone. Det var noe med filmens «ansiktsuttrykk» som kom i veien – jeg klarte liksom ikke å sette pris på sjargongen (dette distraherte meg sikkert også fra å forstå en del av børssnakket).

   Jeg skal nok gi «The Big Short» en ny sjanse på Blu-ray, for den har mange fans, og det er aldri morsomt å stå utenfor og se på at andre har fest.

 4. Pål sier:

  Virkelig blitt en gjenganger på de siste filmfrelst episodene at Karsten og Lars Ole er enig i 99% av diskusjonene. Så hadde egentlig ikke så store forhåpninger til et større meningsspenn i debatten denne gangen heller. Dere kan jo ikke klandres for at dere nesten alltid har samme smak.

  Jeg synes alikevel det blir ekstra problematisk i denne settingen når det faktisk er 3 filmer med stor publikumsskare som er favoritter: Spotlight, the big short og the revenant. Hvor da i denne podcasten de 2 sistnevnte nærmest blir monotont slaktet. Tror det hadde vært en mye rikere og nyansert debatt om dere hadde hatt med noen som likte de filmene. Noe jeg ikke tror hadde vært noe problem da montages er såpass mangfoldig, og filmene i tillegg er såpass populære.

  Har vært tro filmfrelst lytter i mange år og er generellt sett alltid fornøyd. Men blitt litt mye Karsten og Lars ole podcaster i det siste hvor dere er enige om absolutt alt, og så var vel dette dråpen som fikk meg til å skrive ned noen tanker. Ikke meningen å være sint, og dere må selvsagt gjøre akkurat som dere vil, men et lite tips inn fra siden om det skulle falle i smak. Ikke noe galt i å være enig, men en sak har alltid to sider, og når såå mange filmer diskuteres kunne det vært fint med litt mere bredde i smaksløkene på personene i panelet.

  • Hei Pål,

   Takk for din kommentar. Vi setter pris på og noterer oss alle innspill! Vi vil aldri konstruere uenighet, og det er ikke alltid vi kan være helt forberedt på hvor synkroniserte meningene våre om en film er før opptak. Karsten og jeg er ofte enige, fordi vi har sammenfallende smak og «filmsyn» (og har arbeidet sammen i en årrekke), og da blir det vanskelig å «late som» noe annet. Desto viktigere å invitere gjester på Filmfrelst, og i år vil vi gjøre dette i langt større grad enn tidligere, nettopp for å skape variasjon. Bare vent og se!

   Hva gjelder «The Big Short», var det Pernille og jeg som pisket litt på den; Karsten har ikke sett filmen. For øvrig er Karsten langt mer begeistret for «Spotlight» enn meg, men vi er nok veldig enige om «The Revenant». Ellers var det flere tilfeller der alle tre deltagerne i episoden håpet på de samme vinnerne, men like mange der vi både håpet og spådde forskjellig. Hva gjelder «The Revenant», må jeg understreke at jeg på ingen måte vil slakte filmen, hvilket fremkommer av hvor mange kategorier jeg synes den hevder seg sterkt i. Men jeg har problemer med en del regigrep og historiefortellingen, som gjør helheten underveldende for min del. Thor Joachim burde vært med for å forsvare den skikkelig – jeg vet det er hans favoritt i 2016 så langt. :-)

  • Pål sier:

   Takk for rask tilbakemelding. leste igjennom idag og ser meldingen min virker strengere enn det som var intensjoner. Beklager vis den virket krass. Helt enig at dere på ingen måte må konstruere enn uenighet, og som nevnt kan dere ikke noe for at dere stort sett har samme filmsmak. Ikke noe galt i å verdsette de samme tingene. Jeg forstår også at det bare var dere 2 fra montages som var i berlin og det faller seg også derfor naturlig at det er dere 2 som har de episodene. Så var nok litt med timingen at denne kom etter en horder af berlin episoder med unisont samstemt enighet, selv på polariserende filmskapere som Spike Lee, så akkurat på Oscar podcasten hadde det vært fint å høre litt flere meninger rundt favorittene. Men som du nevnte det er vanskelig å forutse enigheten før en podcast spilles inn. Og ja var faktisk akkurat Thor Joachim jeg tenkte på hadde vært fint og ha med på The Revenant siden.

   Uannshet stå på videre. Er veldig stor fan og liker stor sett alt, selvom innlegget inneholdt litt kritikk.

 5. Linn Cecilie sier:

  Gøy at dere spådde The revenant i så mange kategorier, og så tok Mad Max likevel veldig mye av kaka (som dere håpet). Fortjent!

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>