Filmfrelst #206: Oscar-tips 2016, del 2

Oscar-nominasjonene ble offentliggjort i dag, og i denne episoden – del 2 av vårt Oscar-fokus på Filmfrelst – kommer vi med våre reaksjoner på de utvalgte filmene og filmkunstnerne. 

Mad Max: Fury Road og The Revenant leder an med henholdsvis 10 og 12 nominasjoner, og i skuespillerkategoriene er Leonardo DiCaprio, Brie Larson, Sylvester Stallone og Alicia Vikander de heteste favorittene – særlig nå som de er sikret en plass i salen under utdelingen.

I første utgave av vinterens podkastepisoder om Oscar-kappløpet, publisert på Montages før jul, delte vi våre tanker om og tips til hvilke filmer som ville ha best mulighet til å sikre seg Oscar-nominasjoner. I denne episoden ser vi på resultatene som ble presentert under dagens offentliggjøring, og snakker om hvilke overraskelser (både skuffende og gledelige) som preget nominasjonene.

I panelet sitter Montages-redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen. Vinterens Oscar-utdeling finner sted 28. februar 2016. (Her er alle nominasjonene.)

God lytting!