- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Oscar-utdelingen vises ikke på norsk TV – Oscarnatt på Gimle avlyst

Av , 25. februar 2016 i Ukategorisert

Frustrerende nyheter for alle som følger Oscar-utdelingen: i år viser ikke noen norsk tv-kanal sendingen, og av samme grunn blir dessverre det tradisjonsrike arrangementet Oscarnatt på Gimle avlyst.

Montages har i samarbeid med Nordisk Film Kino [1]s ærverdige Gimle kino i Oslo, i flere år arrangert det nå tradisjonsrike eventet Oscarnatt på Gimle – der filminteresserte kan følge maratonsendingen av Oscar-utdelingen fra Hollywood i selskap med flere hundre andre entusiaster.

Et premiss for arrangementet er at en norsk tv-kanal sender utdelingen, slik at NFK kan sørge for en rettighetsavklart visning på Gimle. I år blir dette altså ikke mulig, fordi ingen norske tv-kanaler har sikret seg rettighetene til å vise showet. Den sørgelige, men uunngåelige konsekvensen, er at Oscarnatt heller ikke kan arrangeres. Både Montages og NFK har forsøkt å finne løsninger, men vi må nå erkjenne at 2016-utdelingen ikke kan oppleves på Gimle, i selskap med publikum. Heldigvis skaper NFK likevel Oscar-stemning på Gimle til helgen – med spesialvisninger av de Oscar-nominerte [1] titlene i kategorien for Beste film.

Både i Sverige og Danmark er Oscar-rettighetene sikret, og dette gjør at også et norsk hjemmepublikum vil kunne se Oscar-utdelingen – på kabel-tv eller via streaming. Den svenske avisen Aftonbladet [2] vil vise Oscar-showet på sin nett-tv-løsning – mer info her [2] – og denne kan antageligvis aksesseres fra Norge ved hjelp av en VPN-klient, der man kan velge «svensk» IP-adresse. Dansk TV2 [3]viser på sin side Oscar-sendingen på sitt vanlige tv-tilbud, og i Norge har Get [4] denne kanalen som del av sitt digitale tv-tilbud. (Blant annet som et kanalvalg i Startpakken [4].)

Så slik blir årets Oscar-tilgjengelighet for oss i Norge. Sendingen begynner omtrent ved midnatt søndag 28. februar, og varer til 06-tiden mandag morgen.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/oscar-utdelingen-vises-ikke-pa-norsk-tv-oscarnatt-pa-gimle-avlyst/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Nordisk Film Kino: http://www.nfkino.no/oslo/article1264620.ece

[2] Aftonbladet: http://tv.aftonbladet.se/abtv/programs/oscars

[3] TV2 : http://tvtid.tv2.dk/program/3/322220532

[4] Get: https://www.get.no/v3/produkter/info/tv

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.