Norsk kortfilm konkurrerer om Gullpalmen ved årets Cannes-festival!

Fantastiske nyheter for norsk film: regissør Hallvar Witzøs kortfilm Ja, vi elsker er tatt ut til kortfilm-konkurransen om Gullpalmen ved årets Cannes-festival.

Nyheten kom i dag, da Cannes-festivalen offentliggjorde de utvalgte kortfilmene til den offisielle konkurransen og studentfilm-programmet Cinéfondation. Hele 3450 kortfilmer var innsendt til vurdering, og Witzøs film er blant de 10 eksklusive filmene i hovedkonkurransen. Som mange kanskje husker var Witzøs eksamensfilm fra Den norske filmskolen, Tuba Atlantic, nominert til Oscar for beste kortfilm i 2012 – så internasjonale arenaer er ikke helt ukjent for regissøren.

Da Montages snakket med Witzø rett etter offentliggjøringen var det lite annet enn gledesrop å høre: «Æ dævve,» sier Witzø med et smil. «Dette er en stor ære, og vi gleder oss enormt til å vise filmen i Cannes. Alle er bare fantastisk glade her.»

Den norske kortfilmen Kjøttsår av Lisa Marie Gamlem deltok i konkurransen om Gullpalmen i 2011, og Bobbie Peers vant – som første norske film – den høythengende prisen i 2006 for sin film Sniffer. Morsom detalj om årets Cannes-kortfilmkonkurranse: Joachim Trier sitter i juryen.

Se teaser-traileren til Ja, vi elsker nedenfor. Montages gratulerer de involverte, og ser frem mot å følge filmens reise i Cannes når festivalen utspiller seg i mai.