Filmfrelst #230: Vi oppsummerer Cannes 2016 – Del 2 (prisutdelingen)

Cannes 2016: I denne andre delen av vår festivaloppsummering på Filmfrelst diskuterer vi årets priser i Cannes, inkludert Ken Loachs Gullpalme-vinner I, Daniel Blake.

Selv om de fleste er enige i at årets utgave av Cannes er en av de sterkeste i manns minne, var det mange som ble skuffet over juryens valg da prisutdelingen ble avholdt søndag 22. mai. Forhåndsfavoritten og kritikersuksessen Toni Erdmann (Maren Ade) ble totalt oversett, og mesterverket American Honey (Andrea Arnold) måtte ta til takke med trøstepremien Prix de Jury. Dermed ble det heller ingen kvinnelig Gullpalme-vinner i år – stikk i strid med hva mange hadde spådd på forhånd.

Vi lufter vår frustrasjon både over dette og et par av de andre snodige vurderingene som ble foretatt av George Millers jury (fullstendig liste over prisvinnerne finner du her). I panelet sitter Lars Ole Kristiansen, Sveinung Wålengen og Thor Joachim Haga.

God lytting!