- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Norsk kortfilm konkurrerer om Gullpalmen ved årets Cannes-festival!

Av , 16. april 2014 i Ukategorisert

Fantastiske nyheter for norsk film: regissør Hallvar Witzøs kortfilm Ja, vi elsker [1] er tatt ut til kortfilm-konkurransen om Gullpalmen ved årets Cannes-festival.

Nyheten kom i dag, da Cannes-festivalen offentliggjorde de utvalgte kortfilmene [2] til den offisielle konkurransen og studentfilm-programmet Cinéfondation. Hele 3450 kortfilmer var innsendt til vurdering, og Witzøs film er blant de 10 eksklusive filmene i hovedkonkurransen. Som mange kanskje husker var Witzøs eksamensfilm fra Den norske filmskolen, Tuba Atlantic, nominert til Oscar for beste kortfilm i 2012 – så internasjonale arenaer er ikke helt ukjent for regissøren.

Da Montages snakket med Witzø rett etter offentliggjøringen var det lite annet enn gledesrop å høre: «Æ dævve,» sier Witzø med et smil. «Dette er en stor ære, og vi gleder oss enormt til å vise filmen i Cannes. Alle er bare fantastisk glade her.»

Den norske kortfilmen Kjøttsår av Lisa Marie Gamlem deltok i konkurransen om Gullpalmen i 2011, og Bobbie Peers vant – som første norske film – den høythengende prisen i 2006 for sin film Sniffer. Morsom detalj om årets Cannes-kortfilmkonkurranse: Joachim Trier sitter i juryen [3].

Se teaser-traileren til Ja, vi elsker nedenfor. Montages gratulerer de involverte, og ser frem mot å følge filmens reise i Cannes når festivalen utspiller seg i mai.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/norsk-kortfilm-konkurrerer-om-gullpalmen-pa-arets-cannes-festival/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Ja, vi elsker: http://www.nfi.no/english/norwegianfilms/search/Film?key=121774

[2] de utvalgte kortfilmene: http://www.festival-cannes.com/en/article/60542.html

[3] Joachim Trier sitter i juryen: http://montages.no/71919

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.