Norsk filmhistorie trenger deg! Wikimedia inviterer til verksted, i samarbeid med Montages, Nasjonalbiblioteket og NFI

Mandag førstkommende, altså 5. mai, inviterer Wikimedia Norge, i samarbeid med oss i Montages, Nasjonalbiblioteket og NFI, til et såkalt Wiki-verksted på Filmens hus. Temaet for kvelden er å skrive om norsk film.

Viktigheten av å nedfelle den norske filmhistorien i offentlige tekster er åpenbar, og noe vi er spesielt opptatt av på Montages – ikke minst via spalten Analysen, som vi lanserte i 2011, der hver eneste nye norske kinofilm blir skrevet om i en dyptpløyende artikkel relativt kort tid etter kinopremieren.

Da Wikimedia Norge – en assosiert interesseorganisasjon for Wikipedia her til lands – tok initiativ til å arrangere et Wiki-verksted med norsk film som tema, var det en selvfølge for oss å bidra som best vi kunne.

Slik beskriver Wikimedia Norge arrangementet, som skjer på Filmens hus 5. mai:

Vi har produsert filmer i Norge siden slutten av 1800-tallet. Landets filmproduksjon er en løpende refleksjon av samtiden den har vært en del av. Norsk filmhistorie er en sentral del av nasjonens kulturarv, noe vi i Wikimedia Norge tar på alvor!

I samarbeid med NFI, Nasjonalbiblioteket og filmtidsskriftet Montages, arrangerer vi Wiki-verksted på Filmens hus, mandag 5. mai 2014. Her kombinerer vi omvisning i Filmuseet og foredrag om det å skrive om film, med en innføring i å skrive på Wikipedia. Vi får også se et knippe norske filmtrailere fra Nasjonalbibliotekets arkiv.

Arrangementet passer for alle som er interessert i norsk filmhistorie, og som vil vite mer om hvordan vi best kan formidle og ta vare på denne!  Det vil bli lett bevertning i løpet av kvelden.

Wiki-verkstedet begynner klokken 18.00 og er ferdig 21.00. Arrangmentet er gratis, men det er kun et begrenset antall plasser, så vi anbefaler alle interesserte til å melde seg på umiddelbart. Påmeldingen er bindende. Meld deg på via denne linken.

Vi håper å møte mange Montages-lesere der! Og kanskje blir stemningen som på norsk filmfest: