- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Norsk filmhistorie trenger deg! Wikimedia inviterer til verksted, i samarbeid med Montages, Nasjonalbiblioteket og NFI

Av , 2. mai 2014 i Ukategorisert

Mandag førstkommende, altså 5. mai, inviterer Wikimedia Norge [1], i samarbeid med oss i Montages, Nasjonalbiblioteket [2] og NFI [3], til et såkalt Wiki-verksted på Filmens hus. Temaet for kvelden er å skrive om norsk film.

Viktigheten av å nedfelle den norske filmhistorien i offentlige tekster er åpenbar, og noe vi er spesielt opptatt av på Montages – ikke minst via spalten Analysen [4], som vi lanserte i 2011, der hver eneste nye norske kinofilm blir skrevet om i en dyptpløyende artikkel relativt kort tid etter kinopremieren.

Da Wikimedia Norge – en assosiert interesseorganisasjon for Wikipedia her til lands – tok initiativ til å arrangere et Wiki-verksted med norsk film som tema, var det en selvfølge for oss å bidra som best vi kunne.

Slik beskriver Wikimedia Norge arrangementet, som skjer på Filmens hus 5. mai:

Vi har produsert filmer i Norge siden slutten av 1800-tallet. Landets filmproduksjon er en løpende refleksjon av samtiden den har vært en del av. Norsk filmhistorie er en sentral del av nasjonens kulturarv, noe vi i Wikimedia Norge tar på alvor!

I samarbeid med NFI, Nasjonalbiblioteket og filmtidsskriftet Montages, arrangerer vi Wiki-verksted på Filmens hus, mandag 5. mai 2014. Her kombinerer vi omvisning i Filmuseet og foredrag om det å skrive om film, med en innføring i å skrive på Wikipedia. Vi får også se et knippe norske filmtrailere fra Nasjonalbibliotekets arkiv.

Arrangementet passer for alle som er interessert i norsk filmhistorie, og som vil vite mer om hvordan vi best kan formidle og ta vare på denne!  Det vil bli lett bevertning i løpet av kvelden.

Wiki-verkstedet begynner klokken 18.00 og er ferdig 21.00. Arrangmentet er gratis, men det er kun et begrenset antall plasser, så vi anbefaler alle interesserte til å melde seg på umiddelbart. Påmeldingen er bindende. Meld deg på via denne linken [5].

Vi håper å møte mange Montages-lesere der! Og kanskje blir stemningen som på norsk filmfest:


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/norsk-filmhistorie-trenger-deg-wikimedia-inviterer-til-verksted-i-samarbeid-med-montages-nasjonalbiblioteket-og-nfi/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Wikimedia Norge: http://no.wikimedia.org/wiki/Hovedside

[2] Nasjonalbiblioteket: http://www.nb.no/Tilbud/Samlingen/Samlingen/Film/Wikipediakonkurranse

[3] NFI: http://nfi.no/

[4] Analysen: http://montages.no/analysen/

[5] linken: http://www.eventbrite.co.uk/e/wikiverksted-pa-filmens-hus-registration-11117188811?aff=es2&rank=0

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.