NFI støtter tre nye norske kinofilmer – hoteller og komedier i fokus

Norsk filminstitutt meddeler i dag at de har delt ut ferske produksjonstilskudd til tre norske komedier. Samtidig får også fire dokumentarfilmer og åtte spill støtte fra NFI.

Det er regissørene Arild Fröhlich (Fatso), Rune Denstad Langlo (Nord) og spillefilmdebutant Hanne Larsen som får grønt lys for sine nye spillefilmer med dagens offentligjøring, og alle de tre filmene er komedier. (Fröhlich og Langlos filmer vil til gjengjeld begge foregå på hoteller.)

Tilsammen delte NFI ut i overkant av 23 millioner norske kroner til de tre spillefilmene, alle etter kunstnerisk vurdering fra instituttets spillefilmkonsulenter. Her er noen utdrag fra prosjektpresentasjonene hos NFI:

Primus Motor (regi: Rune Denstad Langlo) er en komedie om den rasistiske og blakke hotelleieren Per som starter asylmottak i familiens høyfjellshotell for å redde økonomien. Alt som trengs er å få det godkjent av UDI. Denstad Langlo har selv skrevet manuset, og filmen produseres av Sigve Endresen hos Motlys.

Grand Hotel (regi: Arild Fröhlich) er en komedie om en forfengelig alkoholiker og en ti år gammel gutt med tourettes som tvinges til å tilbringe en uke sammen på et hotell. Det eneste de har til felles er at de er vanskelige å like. Manuset er ved Megan Gallagher og filmen produseres av Karin Julsrud hos 4 ½ Fiksjon.

Eggg (regi: Hanne Larsen) er en hevngjerrig julekomedie for barn basert på boken av Stein Erik Lunde. Eggg handler om Gilbert som er allergisk mot egg, og vil holde det hemmelig for nye venner. Problemet er bare at tante Doris som er barnevakt gir ham egg med vilje. Manuset er ved Larsen og Kathrine Valen Zeiner. Kristin Ulseth er produsent og Synnøve Hørsdal er eksekutiv produsent hos Maipo Film.

Tre av de fire dokumentarfilmene som også får produksjonstilskudd har tidligere blitt offentliggjort (i januar og februar), mens den fjerde, Til månen med bestefar av David Alræk, ble annonsert i dag.

Du kan lese NFIs fullstendige pressemelding her, hvor man også kan lese om spillefilmprosjektene i dypere detalj, samt konsulentenes vurderinger.