Montages inviterer til FEST + boklansering, fredag 4. mars. Velkommen!

Det norske filmåret 2015 kommer i fokus denne uken, når Norsk filmkritikerlag deler ut Filmkritikerprisen og Montages slipper bokutgivelsen Analysen – Norsk Film 2015. Vi inviterer til panelsamtale torsdag 3. mars, og FEST + boklansering fredag 4. mars!

Analysen – Norsk film 2015 er en fersk bok som inneholder alle Montages’ analyser fra 2015, signert landets fremste filmvitere. Vi er glade og stolte over å kunne presentere utgivelsen, og vil benytte anledningen til å rette en særlig stor takk til alle de generøse bidragsyterne som har viet sin tid og fagkunnskap til å realisere prosjektet. Bokutgivelsen er støttet av Fritt Ord, og har igangsatt en debatt om dialogen mellom norske filmkritikere og filmskapere.

2015 vil huskes som et markant norsk filmår, med vår første Gullpalme-nominerte spillefilm i Cannes på 36 år (Louder Than Bombs), en vaskeekte katastrofefilm som feide over publikum (Bølgen), en mors portrett av sine to sønner, filmet gjennom åtte år (Brødre), og ikke minst mange spennende debutanter (blant dem Yngvild Sve Flikke med Kvinner i for store herreskjorter; Sten Hellevig med Dryads – Girls Don’t Cry; Henrik Martin Dahlsbakken med Å vende tilbake). Verdt å feire!

Vi ønsker alle våre lesere velkommen til FEST + boklansering, fredag 4. mars på Månefisken i Oslo. Her finner dere all informasjon om arrangementet. Velkommen!