Michael Mann lanserer Director’s Cut av Blackhat

Etter skuffende billettsalg og en mildt sagt blandet mottagelse, har Michael Mann disket opp en ny versjon av Blackhat. En rykende fersk Director’s Cut vil bli presentert av Brooklyn Academy of Music om en ukes tid.

For omlag et år siden ble Blackhat rolig tatt av kinoplakaten etter bare få uker, grunnet elendige besøkstall. Filmen var en økonomisk fiasko; med et estimert produksjonsbudsjett på 70 millioner amerikanske dollar, klarte den bare å sope inn i underkant av 20 millioner dollar på verdensbasis.

Blackhat fikk jevnt over hard medfart av kritikere, men enkelte forsvarte dens kunstneriske kvaliteter med nebb og klør. Montages tilhører den sistnevnte «klanen», og når topplistene for 2015 ble slått sammen, endte filmen opp på en overraskende tredjeplass – som fikk kommentarfeltet under artikkelen til å boble over av forvirring. («Har det klikka for dere?»)

Det er i anledning et Michael Mann-retrospektiv, Heat & Vice: The Films of Michael Mann, at Brooklyn Academy of Music (BAM) arrangerer en såkalt one time only-visning av den nye Director’s Cut-versjonen. Informasjon om hva som eventuelt har blitt klippet ned, sakset vekk eller limt inn er i skrivende stund ukjent, men i den sparsommelige programbeskrivelsen til BAM fremkommer det at den nye versjonen er 133 minutter lang – altså den samme lengden som kinoversjonen.

Det kan derfor virke som om varigheten til Director’s Cut-versjonen ennå ikke er avklart, og at BAM ved en glipp har tatt utgangspunkt i originalens spilletid.

BAM-visningen av Blackhat Director’s Cut finner sted 10. februar i Peter Jay Sharp Building, Brooklyn, New York. Forhåpentligvis blir versjonen lansert på Blu-ray og VOD innen rimelig tid.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 5 kommentarer

 1. Alex sier:

  Å herre, blir det ny gjennomgang på Montages av filmen da eller? Kanskje den nå kvalifiserer til å bli den aller beste filmen dere får sett i 2016? Det hadde vært noe, om Blackhat toppet listene to år på rad. Fra spøk til «alvor», så blir det gøy å se om Mann klarer å stramme den opp. Masse masse kult i originalen, men en del rot også.

 2. Linnea sier:

  Jeg synes første versjonen var bra og synes helt klart den fortjente å være på Montgaes topplister. Kan den bli enda bedre? sikkert.

 3. Mads sier:

  Noe nytt?
  Venter enda i spenning på Blu-ray med director’s cut..

  • Foreløpig ikke noe nytt. Vi venter i spenning. Ser at Mann ga noen intervjuer i januar om en ny versjon av ALI, og da meldte Dark Horizons: «Still no word if that alternate version of [BLACKHAT] will make it to disc and VOD.»

 4. Even Benestad sier:

  Virkelig? En «dir-cut»… Jeg mener at filmen burde vært destruert. Det er en stund siden Mann har vært på høyden, men Blackhat er virkelig langt der nede med den værste skitten. Bare det å gi hovedrollen til Chris Hemsworth er helt på jordet. Han er en av de minst troverdige karakterene jeg har sett på lenge. Plottet er også tøvete. Mann blir som en gammel gubbe som ikke helt forstår, men som lar seg sjarmere og skremme litt av ny teknologi. Jeg skal holde meg langt unna en korrigering av filmen.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>