Nye plakater og mer informasjon om Lars von Triers Director’s Cut av Nymphomaniac

For litt over en uke siden delte vi nyheten om at Nymphomaniac klippes mot Lars von Triers vilje, og at regissøren ikke vil stå inne for versjonen som får norsk kinopremiere 24. januar. Nå sier filmens produsent, Peter Aalbæk Jensen, at det er opp til von Trier selv å avgjøre hva han vil med Director’s Cut-versjonen.

Det var i en uttalelse til franske AlloCine at Aalbæk Jensen fortalte at den mye omtalte fem og en halv times lange Director’s Cut versjonen av Nymphomaniac enda ikke er ferdig klippet, og at det er opp til von Trier selv å få den ferdig. I tillegg understreker han at både produsentene og distributørene fra starten av hadde signert for en fire timers lang versjon, fordelt over to filmer.

Ifølge Aalbæk Jensen får von Trier frie tøyler til å gjøre det han vil med sin egen versjon, og avrunder samtalen med AlloCine slik: «hvorfor ikke vise den på en stor festival, eller lansere den på DVD/Blu-Ray i en Collectors Edition?» Denne kommentaren gjør at vår tidligere antagelse om at von Triers versjon kan få premiere under filmfestivalen i Cannes i mai neste år, fortsatt er sannsynlig. Ellers rimer produsentens uttalelser overens med hva det danske filmmagasinet Ekko skriver i sitt temanummer om sex, som inkluderer en lang artikkel om tilblivelsen av Nymphomaniac: «Lars von Trier har tænkt Nymphomaniac som en film, der skal kunne udfoldes i mange versioner: tv-formater, web-episoder, dvd-udgaver.»

Forhåpentligvis får vi muligheten til å oppleve von Triers ultimate versjon av Nymphomaniac i kinomørket, men det gjenstår altså å se hvor og når. I mellomtiden krysser vi fingrene for at den nært forestående «Aalbæk Jensen-versjonen» er heftig nok til å gjøre oss enda mer sultne på en Director’s Cut.

Nymphomaniac har norsk kinopremiere 24. januar neste år. Unn deg et gjensyn med smakebitene fra de ulike kapitlene under den ferske plakaten til filmen, og les alle artiklene våre om den kontroversielle filmproduksjonen her.

*

1404991_201022416747840_985924609_o

1399324_201022326747849_1462047530_o

*

Chapter One: The Compleat Angler:

Chapter 2: Jerôme:

Chapter 3: Mrs. H:

Chapter 4: Delirium:

Chapter 5: The Little Organ School: