Eksklusivt: Nymphomaniac: Volume 2 Director’s Cut får premiere i Toronto

«Så, hvor tok den andre delen av Nymphomaniac Director’s Cut veien?» Dette spørsmålet summet rundt i Cannes, og vi fant svar.

Etter at Volume 1 som ventet ble vist i Berlin i februar, regnet de fleste med at den usensurerte versjonen av Nymphomaniac: Volume 2 ville få premiere i Cannes, utenfor konkurranse – slik våre kilder i fjor høst antydet at Zentropa ønsket seg. Men gjennom vinteren utformet det visstnok seg en ny strategi, for nå har Montages fått bekreftet at premieren på Volume 2 i Lars Von Triers lange versjon vil finne sted på filmfestivalen i Toronto til høsten.

Bekreftelsen kommer fra svært pålitelig hold, og ettersom filmen ikke dukket opp i Cannes, medfører dette høyst sannsynligvis riktighet. Det høres også logisk ut, selv om Venezia-festivalen kan fremstå som et enda bedre alternativ. Dog er det ofte veldig tett mellom høydepunktene i Venezia, som i økende grad brukes for å slippe de store amerikanske «kvalitetsfilmene» før Oscar-sesongen braker løs senere på høsten. Sånn sett er det kanskje lettere å skape rom og synlighet i Toronto, og på den måten kan Zentropa maksimere potensialet for oppmerksomhet – slik de har for vane å gjøre.

Den utvidede utgaven av Nymphomaniac: Volume 1 var 27 minutter lengre enn originalen, mens Volume 2 etter sigende skal være omlag en time lengre enn den 123 minutter lange versjonen som ble vist på kino, og nå foreligger på DVD og Blu-ray. Den andre delen av von Triers opus føltes unektelig mer sammenpresset enn den første; noen rollefigurer fremstod underutviklet, og de to siste kapitlene, «The Mirror» og «The Gun», var en tanke uforløste. Med andre ord blir det ytterst spennende å se hva von Trier har å by på i sin foretrukne versjon.

Toronto International Film Festival finner i år sted fra 4. til 14. september.