Look at my shit y’all! Svenske Jonas Åkerlund regisserer Spring Breakers-oppfølger

Det franske salgs- og distribusjonsselskapet Wild Bunch annonserte nylig, i anledning offentliggjøringen av deres Cannes-line up, at en oppfølger til Harmony Korines grensesprengende partyfilm, Spring Breakers, er på vei.  

I følge Total Film vil skotske Irvine Welsh, som tidligere har flekset solide evner til å skildre partypregede undergrunnsmiljøer med blant annet Trainspotting og Ecstasy, stå for manuset. Desto mer overraskende, men ikke mindre pirrende, er det at den svenske film- og musikkvideoregissøren, Jonas Åkerlund (Spun, Small Apartments) blir å finne bak regispakene.

Åkerlund har regissert musikkvideoer for blant annet Britney Spears («Hold It Against Me»), Lady Gaga («Telephone») og The Prodigy («Smack My Bitch Up»), samt samarbeidet tett med storheter som Rammstein og Madonna. Ut ifra dette å dømme, og med tanke på hvor musikkvideopreget Korines første film var, har svensken forhåpentligvis mer enn nok i bagasjen til å gyve løs på en oppgave som dette.

Britney Spears «Hold It Against Me», regissert av Jonas Åkerlund
Britney Spears «Hold It Against Me», regissert av Jonas Åkerlund

Vincent Maraval, nestsjef i Wild Bunch, avslører ovenfor Total Film at «…it’s not a direct sequel, although there are allusions to some of the characters in the original.» Maraval forklarer videre at casten vil bestå av en blanding mellom skuespillere fra den opprinelige filmen, samt nye fjes. Om Vanessa Hudgens, Ashley Benson, Rachel Korine, Selena Gomez (eller James Franco..!?) vil returnere tilbake til Floridas fuktige strender er per dags dato uvisst.

Oppfølgeren skal visstnok gå under navnet Spring Breakers: The Second Coming, og vil ta for seg et oppgjør mellom bikini-gangsterne og en ekstrem, militær kristen sekt, som forsøker å konvertere dem.

En snål, men fornøyelig overraskelse. Mon tro Åkerlund er klar for oppgaven? Hva er deres tanker om en Spring Breakers-oppfølger?