Fra trash til high fashion – Harmony Korine har regissert reklamefilm for Dior

Hvilket spillefilmprosjekt som blir Harmony Korines neste gjenstår å se – han skal vist nok ha noe på g med Robert Pattinson. I mellomtiden tar Spring Breakers-regissøren steget inn i moteverdenen med en forførerisk parfyme-reklame for Dior.

I februar rapportere vi om Korines reklamefilm-samarbeid med illusjonisten David Blaine og den legendariske skateren Mark “The Gonz” Gonzales for skateboard-merket Supreme. Nå har villstyringen altså tatt steget vekk fra suburbia og over til catwalken. I den ferske parfymereklamen for Dior får vi se modell Sasha Luss utforske hva som befinner seg på den andre siden av speilet – som, i kraft av å være flytende, sender tankene over til den første Matrix-filmen. Reklamensnutten er overraskende lite søplete til Korine å være, men balanserer på en subtil linje mellom tradisjonell motereklame og regissørens idiosynkratiske stil.

Luss’ Alice i eventyrland-aktige reise akkompagneres av en remix av låta «Enter The Ninja» fra den sørafrikanske alternative hip hop rave-gruppa Die Antwoord, som Korine har samarbeidet med tidligere på den mindre vellykkede kortfilmen Umshini Wam. Die Antwoord lanserte for øvrig nylig en spinnvill musikkvideo for låta deres «Pitbull Terrier», regissert av bandets frontfigur Watkin ’Ninja’ Jones (se klippet over).

Se Korines Dior-reklame her, i henholdsvis kommersiell og Director’s Cut-versjon: