Harmony Korine planlegger en remix av Spring Breakers

Idet den langvarige og høyst fortjente jubelen for Spring Breakers omsider har begynt å stilne, kommer regissør Harmony Korine med en gladnyhet for tilhengere av hans pop-poetiske mesterstykke. Slik man i musikkens verden ofte lager remikser av originallåter, planlegger Korine nå å lage en remix av Spring Breakers.

Det var i et intervju med avisen Los Angeles Times at filmskaperen avslørte sine planer, der han kunne fortelle følgende:

I had this idea, with music remixes sometimes, when certain producers take a song and chop them up and deconstruct them – why not try that with a feature film? Using all different footage, making the same film all over again.

Det ser ut til at den nye versjonen vil være i tråd med chopped and screwed-tradisjonen man kjenner fra sørstats-hip hop’en, der Houston-rap mikses om og distribueres på nytt. Trenden startet med avdøde DJ Screws egenartede teknikker på platespillerne rundt tidlig 1990-tall. Effekten er at tempoet blir dratt betraktelig ned, der deler av låten repeteres og skaper en ny rytme. En inspirasjon for denne type miksing var den lokale hostesaft-blandingen purple drank (eller sizzurp), som ga en tilsvarende rus og har vært etablert som et viktig element i hip hop-kulturen i Houston. Her kan du høre et eksempel, med den legendariske rap-duoen UGK.

Med tanke på den drømmeaktige tonen i Spring Breakers, samt hvor mye den lener seg på populærkultur og hip hop-elementer, høres Korines idé slettes ikke dum ut. Det er uvisst om han planlegger å gjøre «Spring Breakers – the remix» på egen hånd, eller om han vil hyre inn noen andre til å gjøre sin vri på materialet:

Maybe that’s a surprise. Let’s just say for right now there’ll be a whole alternate film at some point. Maybe on the DVD, maybe on iTunes.