Harmony Korine planlegger en remix av Spring Breakers

Idet den langvarige og høyst fortjente jubelen for Spring Breakers omsider har begynt å stilne, kommer regissør Harmony Korine med en gladnyhet for tilhengere av hans pop-poetiske mesterstykke. Slik man i musikkens verden ofte lager remikser av originallåter, planlegger Korine nå å lage en remix av Spring Breakers.

Det var i et intervju med avisen Los Angeles Times at filmskaperen avslørte sine planer, der han kunne fortelle følgende:

I had this idea, with music remixes sometimes, when certain producers take a song and chop them up and deconstruct them – why not try that with a feature film? Using all different footage, making the same film all over again.

Det ser ut til at den nye versjonen vil være i tråd med chopped and screwed-tradisjonen man kjenner fra sørstats-hip hop’en, der Houston-rap mikses om og distribueres på nytt. Trenden startet med avdøde DJ Screws egenartede teknikker på platespillerne rundt tidlig 1990-tall. Effekten er at tempoet blir dratt betraktelig ned, der deler av låten repeteres og skaper en ny rytme. En inspirasjon for denne type miksing var den lokale hostesaft-blandingen purple drank (eller sizzurp), som ga en tilsvarende rus og har vært etablert som et viktig element i hip hop-kulturen i Houston. Her kan du høre et eksempel, med den legendariske rap-duoen UGK.

Med tanke på den drømmeaktige tonen i Spring Breakers, samt hvor mye den lener seg på populærkultur og hip hop-elementer, høres Korines idé slettes ikke dum ut. Det er uvisst om han planlegger å gjøre «Spring Breakers – the remix» på egen hånd, eller om han vil hyre inn noen andre til å gjøre sin vri på materialet:

Maybe that’s a surprise. Let’s just say for right now there’ll be a whole alternate film at some point. Maybe on the DVD, maybe on iTunes.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 4 kommentarer

 1. Sverre Aune sier:

  «Spring Breakers» er den perfekte filmen for et slikt prosjekt. Håper han gjennomfører det, kan bli veldig kult.

 2. Eirik sier:

  Filmen var spennende konstruert og dynamisk, ikke minst på lyd siden. Så en cool ide med remix. Dog, filmen døde nesten for meg, med avslutningscenen. Den er så langt ute, og så fjern fra resten av filmens realistiske platform, at jeg tok meg til både og le av den, og så var den kjedelig i sin estetikk og helt uten intensitet og nerve. Den kan Korine klippe helt vekk og ta med seg til Tarantino land.

 3. Jasså, Harmony, dette er jo ikke en ny idè… Jeg gjorde det med Gummo for akkurat 5 år siden, i dag(så jeg nå). Ikke hele filmen, og uten tale men til musikk jeg fant passende, men 10min som var maksgrensa antall minutter da.

  http://www.youtube.com/watch?v=xokpgqSlOkY

  Eller søk på YouTube: Gummo remix

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>