Cannes 2014

Filmfrelst #145: Godards Adieu au langage

Cannes 2014: Jean-Luc Godard er et filmhistorisk ikon, og vi har sett hans nyeste film, Adieu au langage, som deltar i årets hovedkonkurranse i Cannes.

I denne nye festival-episoden fra Cannes er det Lars Ole og Karsten fra Montages-redaksjonen som forsøker å diskutere Godards Adieu au langage – en film som ikke helt lar seg vurdere per se, men som er morsom og interessant å snakke om.

I all sin raritet håper vi at denne episoden også er gøy å lytte til!

Enjoy. Adieu.

*

Trailer – Adieu au langage

Letter in motion – Godard forklarer hvorfor han ikke kommer til Cannes.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 3 kommentarer

 1. Jeg må innrømme at Jean-Luc Godard ikke er spesielt nært mitt unge filmhjerte, men denne diskusjonen ga meg en større nysgjerrighet for filmene hans. Skal få til å se noen av dem i nær fremtid, også håper vi at denne blir å se på norsk kino, da jeg får inntrykk av at den ikke vil ha samme effekt uten 3D-effekten?

  • Takk for fin kommentar, Per Morten. Godt å høre at samtalen vår pirket litt i nysgjerrigheten din! Godards filmer fra 60-tallet og Godards filmer fra særlig de siste to tiårene er ganske radikalt forskjellige i sin natur som filmopplevelser. Vi snakker jo litt om de forskjellige epokene hans i podkasten, men her finnes det mye stoff du kan finne for å utvide innsikten, som er langt mer nyansert enn det vi hadde tid til å referere til her i podkast-episoden.

   Men om du går løs på Godard, og er rimelig blank fra før av, vil jeg personlig anbefale deg å starte kronologisk. Da vil du få en reell ‘feel’ av den nyskapingen og de ideene han introduserte med sine 15 (!) filmer fra og med À bout de souffle (1960) til og med Weekend (1967). Flere av disse er også utgitt på Blu-ray.

   Det vil overraske meg voldsomt om Adieu au langage settes opp på vanlig kino i Norge, men den vil garantert bli vist på mange av de norske filmfestivalene – og garantert i 3D. Noe annet ville være meningsløst, ja.

 2. Kaare Broset sier:

  «Det er en ordentlig hundete hund.»

  Så det er en doggy dog?

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>