Joachim Trier har blitt plukket ut til å sitte i Cannes-festivalens kortfilmjury

I mai måned er det duket for den 67. utgaven av filmfestivalen i Cannes, og sakte, men sikkert, begynner årets festival å ta form for offentligheten. I dag ble årets kortfilmjury annonsert, og her finner vi ingen ringere enn vår landsmann Joachim Trier.

I tillegg til Joachim Trier (Reprise, Oslo, 31. august), vil årets kortfilmjury bestå av den franske regissøren, manusforfatteren og skuespilleren Noémie Lvovsky (Les sentiments, Camille redouble), den brasilianske regissøren, manusforfatteren og klipperen Daniela Thomas (Paris, je t’aime, Insolação) og den fransk-tsjadiske regissøren og manusforfatteren Mahamat-Saleh Haroun (En mann som skriker, Grigris). Selveste Abbas Kiarostami (Smaken av kirsebær, Certified Copy) er jurypresident. Kortfilmjuryen vil ha ansvaret for å vurdere bidragene i det offisielle kortfilmprogrammet, samt studentfilmprogrammet Cinéfondation.

Årets utgave av filmfestivalen i Cannes finner sted 14.–25. mai, og Montages vil som vanlig være til stede for å dekke festivalen.