Filmfrelst #146: Xavier Dolans Mommy

Cannes 2014: I denne Filmfrelst-episoden snakker vi om Xavier Dolans nyeste underverk av en film, Mommy, som vant juryens pris i Cannes, og ble møtt av stående ovasjoner fra en samlet internasjonal presse.

Som i de foregående Filmfrelst-episodene fra Cannes er det Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen fra Montages-redaksjonen som sitter i panelet. Og som mange av lytterne våre sikkert husker, var Xavier Dolans Laurence Anyways den store oppdagelsen under Cannes-festivalen i 2012, og siden den gang har vi ikke lagt skjul på vår begeistring for den unge kanadieren. (Hør også gjerne Filmfrelst-episoden om Tom at the Farm – Dolans forrige film, som gikk på norske kinoer denne våren.)

Dolan produserer, regisserer, skriver, klipper og designer kostymene til sine egne filmer, og med Mommy leverer han et sterkt og vibrerende portrett av en kjempende mor og hennes ADHD-diagnostiserte sønn. Allerede forrige uke ble det klart at Mommy får norsk kinodistribusjon, så det er bare å glede seg.

Episoden inneholder ikke spoilere, og selve handlingen i filmen diskuteres ikke før etter ca. 35 minutter. God lytting!