Distribusjonsnytt fra Cannes: Xavier Dolans Mommy kommer på kino i Norge!

Cannes 2014: Årets festival har ikke bare vært en veldig god årgang i seg selv, men det har også vært høy innkjøpsaktivitet fra norske distributører. I dag kan vi rapportere om nok en gledelig nyhet: Xavier Dolans Mommy er sikret norsk kinodistribusjon.

Før de selv har rukket å skrive pressemeldingen, bekrefter Marius Olsen fra Another World Entertainment (AWE) til Montages i ettermiddag at selskapet har sikret seg Mommy for norsk kinodistribusjon. «Vi kom for å finne en eller flere gode kinofilmer, og er utrolige glade for å ha Mommy,» sier Olsen. Det forholdsvis lille selskapet er mest kjent som videodistributør, med et eget blikk for sjangerfilmer, men startet opp med kinodistribusjon i 2013 med festivalvinneren Lore.

Som vi skrev i går var det svenske NonStop som kjøpte inn filmen for Skandinavia, og nå er det altså klart at AWE kinolanserer den i Norge. Det er dessverre for tidlig å si noe om når Mommy får norsk kinopremiere, og heller ikke de internasjonale datoene er satt. Filmen er en av forhåndsfavorittene til å vinne Gullpalmen i kveld (definitivt Montages’ favoritt), og vil garantert gjøre et bredt nedslag når den får sin premiere.

Faste lesere av Montages husker sikkert vår kamp for at Dolans mesterverk Laurence Anyways (2012) skulle få norsk kinodistribusjon, så det er gledelig å slippe å måtte kjempe så hardt denne gangen.