- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Distribusjonsnytt fra Cannes: Xavier Dolans Mommy kommer på kino i Norge!

Av , 24. mai 2014 i Festival

Cannes 2014: Årets festival har ikke bare vært en veldig god årgang i seg selv, men det har også vært høy innkjøpsaktivitet fra norske distributører. I dag kan vi rapportere om nok en gledelig nyhet: Xavier Dolans Mommy [1] er sikret norsk kinodistribusjon.

Før de selv har rukket å skrive pressemeldingen, bekrefter Marius Olsen fra Another World Entertainment [2] (AWE) til Montages i ettermiddag at selskapet har sikret seg Mommy for norsk kinodistribusjon. «Vi kom for å finne en eller flere gode kinofilmer, og er utrolige glade for å ha Mommy,» sier Olsen. Det forholdsvis lille selskapet er mest kjent som videodistributør, med et eget blikk for sjangerfilmer, men startet opp med kinodistribusjon i 2013 med festivalvinneren Lore [3].

Som vi skrev i går [4] var det svenske NonStop som kjøpte inn filmen for Skandinavia, og nå er det altså klart at AWE kinolanserer den i Norge. Det er dessverre for tidlig å si noe om når Mommy får norsk kinopremiere, og heller ikke de internasjonale datoene er satt. Filmen er en av forhåndsfavorittene til å vinne Gullpalmen i kveld (definitivt Montages’ favoritt), og vil garantert gjøre et bredt nedslag når den får sin premiere.

Faste lesere av Montages husker sikkert vår kamp [5] for at Dolans mesterverk Laurence Anyways [5] (2012) skulle få norsk kinodistribusjon, så det er gledelig å slippe å måtte kjempe så hardt denne gangen.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/distribusjonsnytt-fra-cannes-xavier-dolans-mommy-kommer-pa-kino-i-norge/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Mommy: http://montages.no/film/mommy/

[2] Another World Entertainment: https://www.facebook.com/pages/Another-World-Entertainment-Norway/552880858113940

[3] Lore: http://montages.no/film/lore/

[4] vi skrev i går: http://montages.no/nyheter/distribusjonsnytt-fra-cannes-fidalgo-har-sikret-clouds-of-sils-maria-timbuktu-winter-sleep-og-bande-de-filles/

[5] vår kamp: http://montages.no/2012/11/distribuer-denne-laurence-anyways/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.