AWE har kjøpt årets Gulløve-vinner for norsk kinodistribusjon

Audrey Diwans abort-drama L’événement («Happening») vant årets Gulløve i Venezia. Another World Entertainment har sikret filmen norsk kinodistribusjon.

L’événement gikk litt under radaren i Venezia, men endte altså opp med å bli tildelt festivalens hovedpris, og ifølge juryen var avgjørelsen enstemmig. Bransjebladet Screen Daily rapporterte nylig at det internasjonale salget for L’événement går aldeles forrykende – i en slik grad at den praktisk talt er «utsolgt». På bakgrunn av den massive oppslutningen spekuleres det nå i om filmen blir Frankrikes Oscar-kandidat. Wild Bunch har fremskyndet den franske premieren fra 2022 til høsten 2021 for å kunne bli vurdert av komiteen, som vil fatte sin beslutning i god tid innen Oscar-racet er i gang.

L’événement er en adaptasjon av den franske forfatteren Annie Ernaux‘ selvbiografiske roman ved samme navn. Filmen skildrer en ung kvinnelig students desperate kamp mot klokken i Frankrike, 1963, når hun prøver å utføre en abort selv om det er ulovlig. «Hun drømmer om å kunne fortsette på universitetet og kjempe seg ut av sin håpløse tilværelse, i et miljø som begrenser og fordømmer kvinnelig seksualitet», skriver distributøren til Montages.

AWE er stolte over å ha sikret Gulløve-vinneren norsk lansering: «Vi er utrolig takknemlige for å distribuere Gulløve-vinneren L’événement med fantastiske Analaria Vartolomei i hovedrollen. Det er et ekstremt sterkt og brennende samfunnsaktuelt periodedrama om kvinners rettigheter til å bestemme over egen kropp. Få filmer oppleves viktigere akkurat nå, med tanke på hva som skjer i verden når staten Texas i 2021 innfører en ny lov som forbyr abort etter seks uker.»

L’événement aka Happening får norsk kinopremiere 25. mars 2022.