Lars von Trier skriver horrorfilmmanus med arbeidstittelen Detroit

Lars von Trier er i gang med et horrofilm-manus, og Zentropa jobber på spreng med å restaurere regissørens tidligere filmer. 

De av oss som har sett Antichrist, for ikke å nevne Riget, kan skrive under på at Trier besitter noen helt spesielle evner til å skape gåsehudfremkallende horror-øyeblikk. Danskenes enfant terrible eller skal man snart kanskje begynne å si adulte terrible – har tidligere gitt utrykk for at han godt kunne tenke seg å lage en rendyrket horrorfilm, men det har av ulike grunner aldri blitt noe av.

I dag kunne imidlertid det danske film- og musikkmagasinet Soundvenue avsløre at Trier er i gang med å skrive et horrorfilm-manus. Den nåværende tittelen på prosjektet er Detroit, og det er Nymphomaniac-regissørens tidligere Dogme-bror Kristian Levring som blir å finne i registolen.

5

Ifølge Levring, som om kort tid er Cannes-aktuell med den Zentropa-produserte westernfilmen The Salvation, er det snakk om en «rigtig horrorfilm». Videre avslører han overfor Soundvenue:

Jeg har altid tænkt, at Lars ville kunne lave en fantastisk gyserfilm. Og det har jeg sagt til ham mange gange igennem årene. Til sidst sagde han: ’Nu gider jeg ikke høre mere på dig, nu skriver jeg den til dig i stedet for’.

Den kommer til at handle om en mand, som kæmper med sine indre dæmoner. Det siger selvfølgelig ikke så meget, men det er, fordi vi simpelthen ikke er nået længere. Og alt, hvad der bliver skrevet lige nu, kan nå at blive lavet om 50 gange, inden produktionen går i gang

Det er innlysende at vi helst skulle sett at Trier stod for regien selv, men «man tager det man haver», som det heter. Forhåpentligvis vil det Trierske uansett ha en såpass sterk tilstedeværelse i manuset, at det til slutt ender opp med å piple ut gjennom lerretet når filmen er klar.

Som om ikke dette var nok Trier-nytt for en dag, slapp Zentropa nylig en YouTube-snutt under tittelen «Restoring the works of von Trier», hvor det fremkommer at de for tiden arbeider med å restaurere regissørens tidligere verker, deriblant Riget.

*